РЗИ никога не спи!

РЗИ никога не спи.Само бленува високи заплати и новогодишни премии, блее и прави балончета с дъвка.Големи.Щото друго не може!

    Съседка, болна от ковид, би трябвало да е в карантина с цялото си семейство.Да, ама не! Джитка из София, когато би трябвало да е заключена зад девет врати с десет ключалки!За да не сее зарази!Поне такива са официалните разпоредби на здравния министър! 

   При позвъняване в РЗИ ми се обяснява как то, видите ли, не било отговорно за спазването на карантината от болните от ковид, а полицията  била тази, която  трябвало да ги следи?! Да съм се обадел там. 

   И това за човек, дето полицията му прави метани до земята!!!Щото бил „на висока длъжност“.Пък „съжителят“ му бил нещо шеф в армията ни.Пък аз кой съм- никой.Нито полковнишка длъжност си имам,нито съм бил в Генералния щаб… 

   Дни по – късно РЗИ отново е невинно при най- страшното нещо – смърт на малко дете от менингит. В детската градина, в която е ходело детето, се оказват заразени от менингит още 23 деца! Чак след трагичния случай, и то пак благодарение на медиите, министерство на здравеопазването се задейства да прави проверки по местата, където болното дете е било изследвано и лекувано! 

   Няколкото пъти, когато ми се е налагало да потърся тази вездесъща инстанция – Регионална здравна инспекция – телефоните й винаги дават постоянно заето или свободно – оттук до хоризонта. 

   Явно хората там са страшно заети – или говорят постоянно с болни и недоволни граждани /само не и с мен/ или пък такъв наплив от нуждаещ се от услугите им народ ги е залял,че не могат глава да вдигнат от писане и учтиво обясняване… 

    Само че, докато си играят на мълчанка и не си вършат работата, умират деца!  

Стефан Гърбев