РИСК ЗА БЪЛГАРИЯ Е ГМР И НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ

Отново Борисов днес направи неадекватно изказване. Вместо във време, когато има толкова належащи задачи и хората са стресирани, премиерът да предприеме мерки за адекватни решения и мерки, той използва случая за политически нападки, които в случая са, меко казано, странни и не на място.

Да започна с това, че никъде, ама никъде няма информация, събрана на едно място, какво е разрешено и забранено, какви документи да се показват и какво да се прави при нарушение или съставяне на актове и бързи производства. Хората явно според ГМР трябва нон-стоп да висят като мокри чорапи пред телевизора и да разчитат на ежечасните включвания от Министерски съвет, от Бойковият зайчарник,    от Генкоронавирусщаба и например изказванията на един самоповярвал си актьор, препоръчващ да бият хората с тояги пир нарушаване на карантината. Хаосът е пълен, а на Борисов отново са му виновни БСП, Русия, Путин, Радев, Нинова, както и всеки, който не точи лиги от възторг, когато го види и чуе!

Самият Борисов дава очевадно лош пример, като вместо да си седне на…стола, се вее навсякъде, като събира голям брой хора да му слушат премъдростите, които ръси пред мисир-телевизиите. С маска, увесена под брадичката, и събрал десетки хора около себе си, ни призовава да спазваме мерките! Браво, бе, Борисов, хайде първо ти дай пример! 

В кръга на майтапа – ИСКАТ ЛИ МУ НА БОРИСОВ ДЕКЛАРАЦИЯ КАТО ИЗЛИЗА ОТ СОФИЯ КЪДЕ ОТИВА И КОЛКО Е НЕОТЛОЖНО ДА ДАДЕ ПОРЕДНИТЕ ИНТЕРВЮТА НА ТЕЛЕВИЗИИТЕ?!? И сам ли си я попълва декларацията. Защото някак си нямам спомен в Закона за извънредните мерки, в указанията на полицията и т.н. правителството да е изключено. По-скоро трябва да е за пример. Значи ние не можем да отидем в кварталната градинка, ама Борисов може да се вее из цяла България безцелно само заради политическия си ПР!!!

Време е да вземат адекватни мерки най-малкото за информиране на населението. Всеки кмет, всеки областен, общински, квартален и махленски щаб си измисля някакви мерки, тиражира ги в медиите и хората не знаят на кого да вярват и къде да се информират. Некадърници ръсят забрани, без да имат нормативно основание и без да си направят труда да информират хората с какъв акт, с какъв срок, откога докога, къде може да се обжалва и т.н. Правото го забравиха в девета глуха. Конституцията също. 

Ай спрете се малко и първо помислете! А след това вкарвайте хората в затвора и им събирайте по пет хиляди лева глоби /впрочем след като сроковете са спрени, то и няма как да се издадат наказателни постановления, тъй като е спрян срокът за подаване на възражения!?!/, за това, че са излезли на слънце. Късият ум винаги води до дълги съдебни спорове в бъдеще. А имайте предвид, че съдът рано или късно ще започне да работи на пълни обороти и тогава цялата ви некадърност ще лъсне на практика!

Елена Гунчева

loading...