РИТУАЛНОТО УБИЙСТВО НА ТЕМИДА

Абсурдите в държавата и правото станаха толкова много, че започнахме да ги приемаме за норма. Оказа се, че „1984“ не е роман, а наръчник. И както навсякъде при диктатурата, първи на дръвника са медиите и юристите. Защото те пречат. Или ще бъдат дресирани, или ритуално убити за назидание на непослушните.

През тези 30 години Темида беше купувана, продавана, изнасилвана, лъгана, бита и унижавана. Последните две години наблюдаваме мъчителната агония на правото и справедливостта.

Днес Висшия съдебен съвет, голямата част от който избрана от управляващото мнозинство, образува дисциплинарно производство срещу съдията, посочен с пръст от американския държавен секретар като корумпиран и на когото беше забранено да влиза в краварския рай. Доказателства все още няма.

Инспекторатът към ВСС не е установил нарушения при делото, при което Малинов беше пуснат да отиде в Русия от съдията Миталов. САЩ не са предоставили данни за корупция, а и явно за тях политическите им интереси са надделяващи и са спуснали нареждане на колониалните си лакеи да раздадат назидание и наказание.

Не познавам въпросният съдия. В медиите излязоха доста истории за него, но имайки предвид кои медии ги тиражираха, се въздържам да взема отношение, още повече за неща преди доста години. Въпросът е сега – последната една година от извършването и два месеца от откриването на нарушението на трудовата дисциплина.

Пред очите ни се изпълнява политическа присъда за гражданска и кариерна смърт на един съдия, позволил си да направи нещо, което противоречало на националните интереси на …..САЩ. И дали скоро няма да станем като Венецуела и САЩ да ни обявят кого са избрали за…президент, премиер, народни представители…..и да ни наложат ембарго, ако не слушкаме, както те искат!?!

Или колко време ще им отнеме да реши Тръмп да убие някой български генерал, защото не го харесва и не се съобразява със САЩ? Без съд и присъда. Както направи със Солеймани.

Докога ще позволяваме краварската гавра с България!?!

Елена Гунчева

Снимка на Borqna Borisova.

loading...