Росен Желязков, поредна калинка, пореден Големанов…Да ни е честито управляващото семейство!

Странен сюжет се е разиграл в Министерския съвет днес.
Провел се е Коалиционен съвет, на който е дискутирана кандидатурата за нов транспортен министър – след доброволното, или по-скоро доброЗорно оттегляне на Александър Манолев.
На изключително важния съвет обаче са присъствали само премиерът Борисов, Цветан Цветанов и Волен Сидеров.
В това време Каракачанов е на границата да инспектира оградата, а Валери Симеонов е в Украйна.
Наистина необичайно. И показателно за съотношението на силите и лагерите във властта.
На съвета е издигната кандидатурата на Росен Желязков за министър на транспорта. Желязков няма досег с бранша, юрист е по образование, а иначе се занимава с музика – записва рокалбуми. Бил е главен секретар на МС, шеф на електронното управление, накрая – председател на Комисията по далекосъобщения.

Дялан камък.
„Хубаво е да си министър, дявол да го вземе… Партията ни може да остане без членове, но не и без кандидати за министри. Аз лично всеки пост бих поел, не ме плаши работата мене“, казва преди повече от век Ст. Л. Костов чрез репликата на героя си Големанов.
Нерде Ямбол, нерде Станбул. Нерде Желязков, нерде транспорт. Поредна калинка, пореден конформизъм.
Публична тайна е, че новият министър живее на семейни начала с шефката на премиерския кабинет Румяна Бъчварова.

Чийто зет – журналистът от „Капитал“ Росен Босев, пусна компроматна статия срещу предишия номиниран за поста Александър Манолев…
Кръгът на интригата се затваря. Ситуацията е повече от дискредитираща, но медиите мълчат и не задават въпроси. И медиите на Прокопиев, и медиите на ДПС. Това сякаш гарантира спокойствието. Временно. Отдолу обаче „бучи“, напрежението се сгъстява, олигарсите се гледат строго изпод вежди.

А всъщност само гледат сеир. Няма да простят, като дойде време да се плаща сметката.
Министерският съвет се е обърнал на разбунен кошер. Никой не е сигурен чие лоби ще надделее утре – очевидно е, че се угажда на всички и се раздават „порции“.

Хората са изумени от кадровата мощ на Бъчварова, която за година и половина разсипа МВР в битността си на министър. И привлече за съветници поети от „Протестна мрежа“.
Сега посяга и на транспорта.
Да ни е честито управляващото семейство!

автор
Недялко Недялков

Резултат с изображение за росен желязков bachvarova

http://pik.bg