Росица Димитрова: Не е моментът да се посочват виновници

Тя припомни и при какви условия работят служителите на ГП

Директорът на „Гранична полиция“ Росица Димитрова е категорична, че днешният ден не е моментът за посочване на виновни лица, както и причините, довели до тежкия инцидент, при който изгубиха живота си двама полицаи.

Така отговори тя на въпроса дали службата й има вина за този случай.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев вчера обяви, че полицаите са загинали, защото „Гранична полиция не си е свършила работата и поиска оставката на зам.-директора Деян Моллов. Междувременно стана ясно, че след катастрофата, Моллов си е подал оставката.

Димитрова обаче припомни, че автобусът, отнел живота на двамата полицаи, е бил засечен от три патрулни автомобила. Всички те са се опитали да го спрат, но шофьорът не се е подчинил на разпорежданията им.

„Тоест мога да кажа, че района на преминаването на този автобус – от зоната на Малко Търново, където знаем, че са натоварени мигрантите, до мястото на катастрофата – ние сме наситили с присъствие“, подчерта директорът на „Гранична полиция“.

Тя е категорична, че служителите са добре подготвени за работата на терен.
„В голямата си част тези хора са много смели, защото работят в много трудни условия, работят денонощно в различни метеорологични условия. Срещу тях са групи мигранти, готови на всичко, за да преминат през България и да отидат към Западна Европа“, припомни тя.
Източник: novini.bg