РС Македония сътвори нов абсурд

Премиерът им твърди, че България е потвърдила македонския език

РС Македония сътвори поредния абсурд.

Вицепремиерът на Северна Македония Артан Груби заяви, че с конституционните промени, които са поискали в конституцията на Република Северна Македония, българите сега са потвърдили, че съществува македонски народ и македонски език, отбелязва МИА.

„Има отделна общност на българи в Северна Македония от не повече от 3500 граждани, както показа последното преброяване, а всички останали са македонци, говорещи македонски език и част от македонския народ“, каза Груби.

Според премиера на Република Северна Македония конституционните промени трябва да станат, защото провалът на приемането им би върнал страната му назад.
„Македонската общност в страната е най-големият печеливш“ от промените, защото „това действие най-накрая поставя граница между македонския и българския народ. Това ще завърши държавността на Северна Македония“, отбеляза македонският премиер Артан Груби, предава БТА.

Той изрази надежда, че „засилващото се проевропейско крило сред парламентарната опозиция“ ще подкрепи парламентарните промени. Той побърза да уточни, че за тази цел вече е установена комуникация с депутати и партийни лидери.
Източник: standartnews.com