Румен Петков: Нелепите аргументи на Бойко Борисов показват, че в бъдеще ще има падане на правителството

„Не мисля, че този мандат на Бойко Борисов ще бъде изкаран“. Това обяви членът на изпълнителното бюро на АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков в предаването „Тази сутрин“ на БТВ.
Той коментира и изказване на премиера в друга медия, където той заявил, че вотът на недоверие от БСП ще бъде „вадене на кирливи ризи“.

„Гледах едно интервю на премиера Борисов, в което той казва какъв е този вот на недоверие – да си вадим кирливите ризи. А те повече от година вече вадят суджуци, плочки в НДК, депутати от парламента за щяло и нещяло – те имат само кирливи ризи, какво очакват да извадят? И въобще един премиер да атакува процедурата вот на недоверие с нелепи аргументи показва, че ще последва падане в бъдеще. Целият този етюд, който се разиграва – ще отваряме лифт, няма да отваряме, ще правим тоалетна, няма да правим – показва, че няма политика и способност за отговаряне на обществените очаквания“, каза Петков.

Вчера президентът Румен Радев наложи вето на антикорупционния закон. Според Петков законът също трябва да бъде преразгледа и прогнозира, че президентът най-вероятно ще сезира и Конституционния съд. Според него новото антикорупционно звено ще бъде пряко зависимо от мнозинството в Народното събрание, защото именно то ще избира ръководството на новия орган.

„„Вече имаме един механичен сбор в ДАНС с много спорен резултат. Огромната България изгражда трета служба за използване на срс-та. Борисов и ко показаха, че могат да правят компромиси с темата лекарства, с ценообразуване на еди-какво си и т.н., но когато става дума за борба с корупцията, те са напълно безпомощни. Никой не се интересува какво стана с разпиляването на службите на ГДБОП и прави чест на сегашния ѝ шеф, че го овладява. И това се прави, за да не може да има вчерашен ден в борбата с корупцията“, каза той и обясни, че от АБВ ще предизвикат дискусия по този закон.

„Защото не бъдат ли направени правилни следващи стъпки, държавата ще бъде изправена пред много голям проблем“, коментира Петков.

Румен Петков: Нелепите аргументи на Бойко Борисов показват, че в бъдеще ще има падане на правителството

 

cross.bg