Румен Радев: Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите

Историята е показала, че силата на една армия не се измерва в количеството и качеството на оръжието, а със силата на духа и традициите. Това каза президентът Румен Радев на тържественото събрание по повод 110-ата годишнина от създаването на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нашият съюз, мога да кажа като негов член, с постоянство и всеотдайност изпълнява мисията си – съхранението на войнските идеали и традиции, издигането на престижа на Българската армия“, заяви той. „Българската държавата е била силна и просперираща, когато е била силна връзката между народ и държава“, посочи държавният глава. „С премахването на наборната армия, със свиването на армията, вие имате отговорността да поддържате жива тази връзка. Да държите пулса на ставащото в обществото, да бъдете хората, които засяват целите, задачите и необходимостта от силна Българска армия“, се обърна държавният глава към Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. „Една нация има бъдеще, когато използва по най-добрия начин потенциала на своите граждани, а ние имаме огромен потенциал“, каза още Румен Радев.
На тържественото събиране в Централния военен клуб присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, началникът на Военната академия ген. Груди Ангелов, военнослужещи от Българската армия, офицери и сержанти от запаса и резерва.
Събирането започна с изпълнение на химна на Р България и „Велик е нашият войник“ от Гвардейския представителен духов оркестър.
Президентът получи плакет от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.
Биляна ИВАНОВА

агенция „Фокус“