Румен Радев проговори за лъжите за служебното правителство

Той подчерта, че диверсификацията е негов и на служебното правителство приоритет

Държавният глава Румен Радев проговори за лъжите за служебното правителство.

По-рано днес пред репортери той заяви, че разрешаването на кризите изисква решителни действия. В този ред на мисли президентът заяви, че приветства отговорните действия на правителството по отношение на доставките на газ.

„Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежения срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви действия. Определени лобисти губят нервите си от това, че ще им се отнеме възможността да печелят от криза, която те сами предизвикаха“, заяви президентът Румен Радев.

„Там, където пиарът е бил повече от работата, наследството винаги е тежко. Така беше след кабинета „Борисов”, който разхвърля едни тръби по полето и те ръждясваха, така е и след кабинета „Петков”, е мнението на държавния глава.

Според него някои от посредниците и лобистите губят нервите си само при мисълта, че е възможно да им бъде отнета възможността да печелят от кризата, предизвикана от тях самите.
„Домакинствата и бизнеса искат евтини и надеждни доставки”, подчерта президентът.

Той увери, че въпреки изключително тежкото наследство, заварено от служебния кабинет не само в документално, а и в техническо отношение, то ще успее да направи максималното.
„И мой, и на служебното правителство приоритет е диверсификацията. Ще стане, но иска много работа, за да се навакса пропуснатото”, заяви в заключение президентът Румен Радев.
Източник: standartnews.com