Румен Радев с мощен ответен удар срещу ПП и БСП

Според Костадинов нови избори са единственият изход

Държавният глава Румен Радев сложи край на консултациите с политическите сили преди връчването на първия мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент. Това стана ясно от думите му в края на срещата, която проведе с партия „Възраждане“.

Той обяви, че цикълът на консултации е приключил и предстои да бъде връчен мандат на първата политическа сила. Това означава, че Радев няма да проведе консултации с ПП и БСП.
Припомняме, че те не се явиха вчера на среща с него. Като мотив за неявяването им посочиха извънредното заседание на Бюджетната комисия за актуализирането на парите за настоящата година.

По-рано стана ясно, че на проведено в столицата заседание на Националния съвет на ПП, е решил и дал мандат за започването на преговори за ново правителство.

Партия „Възраждане“ бе представена от лидера Костадин Костадинов, Цончо Ганев, Николай Дренков и Петър Петров.

Президентът Румен Радев подчерта, че най-важната криза, в резултат на която е политическата криза, е тази на доверието. От изключителна важност е управлението на съвременна държава да се основава на нови идеи и политически опит, категоричен е той.
Според него е от изключителна важност всяка политическа сила не само да може да изразява вижданията си, а и да е способна на компромиси.

Костадинов благодари на Радев за бързите му действия, съгласно Конституцията. Според него най-бързият начин са предсрочните избори и колкото по-рано бъдат проведени те, толкова по-добре, тъй като страната ни няма повече време за губене.
В заключение лидерът на „Възраждане“ посочи, че единственият начин политиците да си върнат поне част от доверието на българското общество, са нови избори.

blitz.bg