Румен Радев: Трябва да пазим авторитета на Плевнелиев, дори когато той не знае как да си го опази!

„Всички трябва да пазим авторитета на президента Плевнелиев, дори когато самият той не знае как да си го опази“.

Това заяви пред журналисти в Шумен президентът Румен Радев по повод изказване са предшественика си, който го обяви за „нула“ във външната политика в телевизионно предаване.

Радев коментира и конкретната политическа обстановка след заседанието на коалиционния съвет ГЕРБ – Обединени патриоти.

„Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство”, бе категоричен президентът Румен Радев.

Държавният глава допълни: „Самите социолози не предвижват нова констатация и нови промени в създаването на устойчива алтернатива. Всички я очакваме.“

„Моят призив е към политическите партии – всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството – към своите отговорности”, продължи Румен Радев.

Към момента правителството тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни своите опоненти и да прикрие най-важните проблеми на обществото – корупцията и беззаконието„, каза още Радев.

Относно днешния коалиционния съвет Румен Радев посочи, че решенията са изцяло в прерогативите на управляващите.

Лично на премиера, негово е решението и негова е отговорността за правителството. За мен е важен крайният резултат, стига той не се бави много и да занимават само с проблемите на властта“, заяви президентът. Според него пред българското общество има изключително тежки проблеми за решаване.

В Шумен президентът проведе среща в сградата на общината с кмета на Шумен Любомир Христов и с общинското ръководство, след това се срещна с ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ – проф. д.и.н. Георги Колев.

Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на академичната година в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Програмата му предвижда още посещение на Центъра за преодоляване на терористични атаки, Центъра за предотвратяване на кризи, бедствия и аварии, създаден със съдействието на Центъра за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия в България, както и „Център Сименс“.

http://epicenter.bg

loading...