Румяна Ченалова: В тази криза истината за некадърността и бездуховността ще бъде безпощадно ясна

Борисов : “ Имаме за две години провизии и храни“
А маски, лекарства, дезифектанти?
Свършиха.Но пък ще ядем.Така действа бълг.правителство в условията на пандемия.Важното е да предвиди санкции в Наказателния кодекс, вместо медицински консумативи и лекарства.

Сега ще видим как се грижи „мащеха“ за децата си.
В тази криза истината за некадърността и бездуховността ще бъде безпощадно ясна.
На теста за човечност и родолюбие отдавна се провалиха.
Днешния тест – за компетентност, прогнозно мислене, адекватни решения също няма да издържат -провалите започнаха.
„От всяко дърво свирка не става“- мъдро е обобщил българския народ.
И неуспешните се изхвърлят…добавям аз.

ИТАЛИАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО замразява сметките за ток, вода, газ, такса смет и телевизионна такса ;налага мораториум върху изплащането на ипотечните заеми на граждани и малки фирми;замразява заплащането на данъци за два месеца ;замразява плащането на осигуровките към осигурителните фондове; включва всички работници от засегнатите сектори към Cassa integrazione -държавен фонд, който позволява на техния НОИ (казва се INPS) да изплаща заплатите на хора, които поради затруднения на фирмите не ходят на работа;осигурява платен родителски отпуск или ваучери от 600 евро на месец за детегледачка.

ФРЕНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО поема задължение да компенсира на 100% хората останали без работа като изплаща възнаграженията им;осигурява заеми на малкия бизнес и др.

БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО- работи.
Според Т.Дончев не може да имаме очаквания за пълна компенсация.“Това НЕ САМО Е ФИСКАЛНО НЕВЪЗМОЖНО, НО И НЕ Е СЪВСЕМ МОРАЛНО.“

loading...