Румяна Ченалова: За премахване на корупцията са нужни присъди и контрол

КПКОНПИ ще бори корупцията в детските градини с песнички… За това са нужни присъди и безкомпромисен контрол. Това написа във Фейсбус бившият съдия Румяна Ченалова.

Възпитаването в истински ценности е изключително важно, но трябва да започне с любовта към Родината, българският род и семейство, с уважението към традициите и християнските ценности.Те са разбираеми в детската градина.

Ефектът е пряко свързан с ценностите в семейството и средата, която избираме. Ако държавата не пресече корупцията по познатия законов ред, не накаже виновните и не създаде контрол по спазването на правилата, няма как да разчита, че след 6-тата година децата ще съхранят ценностите, възпитавани в детската градина.

Законът е един и трябва да се прилага еднакво спрямо всички.

Думите са велика сила. Те създават образи в човешкото съзнание, които бързо рухват, когато в него се настанят реалните образи, които виждаме всеки ден. Колкото и да повтарям, че е мрак, ти виждаш светлината и вярваш на очите си.

Така че, вместо да мъдрува, КПКОНПИ, а и прокуратурата да се заемат със своите задължения, ако въобще мислят да борят корупцията

.

http://frognews.bg