Русия отвръща на дипломатическия скандал, скроен от Кирил Петков

От там отбелязват, че безусловното следване на деструктивната линия от официална София буди съжаление

Руското външно министерство е връчило на българския посланик в Москва Атанас Кръстин нота, с която е обявен за „персона нон грата“ 14 служители в консулските служби и посолството на страната ни в Русия, предава ТАСС, позовавайки се на съобщение на ведомството.

Тази мярка идва в отговор на изгонените 70 руски дипломати от България, както и въведената квота за дипломатическия и административно-техническия персонал на Русия в страната ни, и на закриването на генералното консулство в Руската Федерация.

От външното министерство на Русия посочват, че са обърнали внимание върху това, че отговорността за последиците от „контрапродуктивните мерки“ е изцяло на българското правителство начело с Кирил Петков, се посочва още в информацията на ТАСС.

Те отбелязват, че тези действия не само нанасят съществена вреда върху традиционните връзки между двете държави, а накърняват правата на сънародниците, лишени от достъп до консулски услуги.
Освен всичко друго свидетелстват и да по-нататъшната деградация на колективния Запад, готов да жертва интересите на своите партньори, с единствената цел да навреди на Русия.

От руското Министерство на външните работи отбелязват още, че безусловното следване на тази деструктивна линия от официална София, буди съжаление.
Източник: vesti.bg