Русия отвръща на удара. Ето какво разкри Сергей Лавров!

Посолството им в София не може да продължи нормалната си работа

Руският външен министър Сергей Лавров заяви категорично, че Русия възнамерява да отговори по същия начин.

Той подчерта ясно, че според него решението за експулсирането на седемдесетте служители на посолството на Русия у нас, е било взето под външен натиск и по специално под натиска на Вашингтон.

Също така не скри, че предполага, че това решение не е взето еднолично от действащия премиер, предвид факта, че е с напълно открита и категорична проамериканска ориентация.
В този ред на мисли Лавров не се съмнява, че Петков е изявил готовност да изпълни всяко едно от желанията на суверена си.

Според него основната цел е да бъде унищожена историческата памет у българите, както и да се разрушат отношенията, които са закалени от съвместната ни битка за независимост.
Това стана ясно от думите му по време на днешната пресконференция, дадена от него, отбелязва БНР.

Освен това Сергей Лавров ясно подчерта, че политиката на Вашингтон далеч не е удар само по България. Тяхната цел е да разрушат историческата памет и на останалите балкански народи и най-вече на православните такива.

В заключение Лавров обяви, че съгласно оценката на руското външно министерство, посолството им в София не може да продължи нормалната си работа към момента.

blitz.bg