Руски ракети ”Кинжал”, ”Калибър”, ”Циркон” и ”Искандер” опостушиха украинските летища и обекти

Русия тества най-новите си хиперзвукови, крилати и балистични ракети , съобщиха световните агенции. Има пускове на хиперзвукови аеробалистични ракети ”Кинжал”. Крилати ракети ”Калибър” и хиперзвукови ”Циркон” се изстрелват от кораби и подводници на руския флот, коментираха военни специалисти в украински и руски медии започналата руска военна операция в Украйна.

От различни военни бази по време на учението преди дни бяха изстреляни също крилата ракета с наземно базиране „Искандер“, балистична ракета „Ярс“ и балистична ракета „Синева“. Според военни експерти някои от тях може да са използвани и тази сутрин. По думите им има общо 12 начина за изстрелване на ракети от руска територия към Украйна.

.

Русия атакува Украйна едновременно от своя територия, от Беларус, от окупираните зони в Донбас и Крим. Обстрелвана е границата на 5 украински области: Луганска, Сумска, Харковска, Черниговска и Житомирска.

Вижте карта на въздушните удари по територията на Украйна. Публикувана е от един етнически поляк, беларуски гражданин и опозиционер на Лукашенко – Тадеуш Гичан, главен редактор на платформата Nexta, която получи световна известност по време на майдана в Минск..

https://frognews.bg/