Руското посолство направи изненадващо признание към българския народ

Категорични са, че отношенията между хората са неразрушими

На страницата си в социалната мрежа Фейсбук от Руското посолство написаха, че се провежда целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в страната ни.

От там отбелязват, че днес се навършват 143 години от установяването на дипломатически отношения между двете държави.

„Доближихме този етап, имайки едно от най-ниските нива на взаимодействието за цялата ни дълга обща история. Дори през годините на Втората Световна война и двата дипломатически представителства – както руското в София, така и българското в Москва – са функционирали нормално.

Днес контактът с официалните власти по инициатива на българската страна практически не се поддържа, на дейността на Посолството се поставят какви ли не спънки. Провежда се целенасочена работа по минимизиране на руското присъствие в България, скъсване на нашите духовни и културни връзки, пренаписване на съвместното ни минало”, пишат от руското посолство.

Същевременно от там посочват, че двата народа продължават да се възприемат с топлина и симпатия.

При все, че към днешна дата бъдещето на руско-българските отношения е мъгливо, цялата ни съвместна история сочи, че трудностите могат да бъдат разрешени.
За ези 143 години сме преодолели немалко сложности, но волята на двата народа всеки път е допринасяла за нормализирането на отношенията.
При все, че официалните контакти лесно могат да бъдат скъсани от Руското посолство отбелязват, че отношенията между хората са неразрушими.

blitz.bg