Рronews.gr: Гръцки военни с гняв и сълзи гледат как вече горят в Украйна БМП-1, дарени от Атина на Киев

В района на Харков руските войски унищожиха пет гръцки БМП веднага след предаването им на ВСУ. Някои медии съобщиха за това. Според iskra.gr това е станало на 28 октомври край село Берестовое.

Изданието съобщава, че руската армия е унищожила или ранила 150 украински войници, унищожила е един танк и пет БМП-1, четири бронетранспортьора и девет пикапа, преоборудвани в бойни машини. Гръцките БМП-1 били изпратени на фронта, толкова спешно, че дори не успели да ги пребоядисат, съобщава рronews.gr.

„Гръцките военни са с разбито сърце, когато виждат БМП-1, горящи като факли в украинските равнини, обслужващи режима на Зеленски. Все още има гръцкия герб на един от тях. Изпратиха ги в битка толкова бързо, че дори не намериха време нито да ги пребоядисат, нито да премахнат герба. Ето така уважават държавния символ правителството и ръководството на въоръжените сили“, се казва в публикацията на Рronews.gr.

Гърция също предаде на Украйна ракетни установки РМ-70, две от които вече са унищожени.

По-рано медиите съобщиха, че руските военни са убили над 60 военни в Краснолиманското направление. Така са осуетени атаките на три ротни тактически групи на противника.

Превод: БЛИЦ

https://blitz.bg/