САМОЛЕТЪТ МИГ Е СВАЛЕН *** Опровергавайки разкритията ми, военните калинки всъщност ги потвърдиха

Потвърдено
САМОЛЕТЪТ МИГ Е СВАЛЕН
*** Опровергавайки разкритията ми, военните калинки всъщност ги потвърдиха
.
“Позволявам си да кажа, че последните дни съм донякъде омерзен от злобата, пошлостта и конспиративните теории. Ние правим абсолютно всичко възможно, за да стигнем до истината.”
Думите са на капитан първи ранг Камен Кукуров – началник щаб на военноморските ни сили.

И аз съм омерзен от такива като него, от техните лъжи.
И затова сега ще дам думата с откъси от пресконференциите и интервютата на този началник-щаб, командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов и командира на отбраната на България Евтим Евтимов. За да се види как военните калинки като ме опровергават, всъщност ме потвърждават.
.
=================================
– А има ли записи в командния център, които могат да бъдат използвани?
– Всички записи са иззети от Прокуратурата и звената за разследване на авиоинциденти. Не мога да коментирам какво показват.

– Ако само на тези записи (без черната кутия) стъпи разследването, ще се дадат ли отговори?
– Да, мисля, че да! – заявява адмирал Евтимов.
*****Значи се знае с пълна сигурност какво е станало: дали е пилотска грешка, дали разпад на самолета във въздуха заради поразяване със зенитна ракета или взрив в самия самолет по някакви причини. *****
––––––––––––––-
На въпроса възможно ли е ръководството на зенитно-ракетните стрелби и това на полетите да са объркали нещо адмирал Евтимов отговори така:

– Зенитно-ракетните стрелби на полигон Шабла се провеждат от десетилетия. Отработени са тези процедури. Не се изпълнява за първи път такова упражнение. Тече разследване. Проверяваме всичко.

ПРОВЕРЯВАМЕ НОРМАТИВНАТА БАЗА – ДА НЕ БИ НОРМАТИВНАТА БАЗА ДА ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАКАВА НЕЖЕЛАНА СИТУАЦИЯ. ДОРИ ПРИ СПАЗВАНЕ НА ПРОЦЕДУРИТЕ. Проверяваме действията на щурманите, на ръководството на полетите. ВСИЧКО ТОВА Е ОБЕКТ НА МНОГО ДЕТАЙЛЕН АНАЛИЗ.

***** „Нормативната база” ли? Я виж ти! Значи нещо може да се е объркало при ръководството на стрелбите. Ами да – едновременно се водят самолетни стрелби от български и сръбски самолети, а заедно с това и по същото време – ракетно-зенитни стрелби от български и сръбски части на ПВО.

Питам се дори и за този уж дребен, уж незначителен детайл: какъв език е използван за комуникация между тях или родните и сръбски калинки са разчитали, че „все ще се разберем” – близки са ни езиците. „Да се стигне до такава нежелана ситуация“ – ами това си е чисто признание за получилата се ситуация, която описах, макар и направено неволно *****
–––––––––––
– Има теза, че е свален…
– Както казах, полетът е контролиран. Усилено наблюдение от ВВС. Усилено наблюдение и от страна на ВМС със система за наблюдение на определен екран. Наблюдение от Ръководството за въздушно движение (следва изброяване на системи) Достатъчно системи за наблюдение, за да се отрече подобна хипотеза. Както казах, полетът е контролиран. … С намирането на точното място на приводняването на самолета разследващите органи ще имат достатъчно информация, за да възстановят траекторията и възможните причини за трагедията

***** Точно обратното е, адмирале. Всъщност вие, опровергавайки ме, ме потвърдихте.
§ Защото изчезването на самолета от радарите на всички тези системи потвърждава хипотезата, че е свален.
§ Защото „възстановяване на траекторията” чрез намиране на мястото на останките на дъното означава, че тази траектория се е изгубила във въздуха.
§ Защото липсата на траектория означава, че самолетът е изчезнал още във въздуха, радарите са спрели да го ловят – т.е. се е разпаднал на много и много парченца.
§ Защото иначе поне един радар и един контролен център щеше да го проследи до евентуалното му забиване във водата, до това място с точност от десетина метра и нямаше после като гламави дни и нощи наред да преобръщате едва ли не цялото Черно море, за да дирите останките. *****
–––––––––––––––
– Чуха се критики, че не сме поискали помощ от НАТО, от съседните страни. Но този полет беше контролиран – радиолокационно, комуникационно… Имахме достатъчно информация къде може да се е приводнил самолета. (адмирал Евтимов)
***** И при този контрол не знаехте къде е паднал, та го търсехте на 80 квадратни километра площ, после на площ от 40 кв. километра, после на площ 20 квадратни километра, после – 3.5 кв. километра, сега – на 1 кв. км. За да откриете чак на десетия ден някакви парчета. Нежеланието за чужда помощ еднозначно говори, че не е желателно дори НАТО да научи нещо, което не е за научаване, защото е скандално обстоятелство. *****
–––––––––––––
– Благодарим за помощта на ВМС, тя беше много своевременна, даде ни възможност да се концентрираме в определени райони.
***** Опаа! Значи сонарите за подводно дирене са свършили работа, а радиолокационният контрол не е играл роля при уточняване на мястото. Такъв вариант е възможен само при една-единствена хипотеза – разпад още във въздуха, а не удар във водата. Разпад на самолета на хиляди дребни парчета, при което радарите го изгубват от погледа си, защото нямат чак такива способности – така, както човек може да види муха, но не може да види микробите по краченцата й. *****
–––––––––––––––
– Прекратихме търсенето поради хидрометереологичните условия. Не сме се свили в черупката си, не сме проявили пасивност. Продължаваме да водим наблюденията, но както беше казано в прогнозата преди нашето включване сега, обстановката в района също е усложнена в това отношение

***** Адмирал Евтимов, защо лъжете? В предишния пост дадох сводка за времето по дни и часове. За днешния ден в интервюто ви в 8 часа сутринта вълните бяха 60 см, а вятърът – 23 км в час. В този момент (23:30 часа-24:00 часа) вълните са 1.1 метра, вятърът – 18 км/час *****
––––––––––––––––-
– Дал съм разпореждане районът да се забрани за плаване., подводни дейности и всякакви др. опити да се стигне до останките на самолета. Още повече – съвсем отговорно: НА САМОЛЕТА ИМАШЕ ОЩЕ ЕДНА РАКЕТА Р-73. Опасно е да се правят самоволни спускания.
***** Я виж ти! Значи стрелбата е била с ракета въздух-въздух. Една от двете – онази, която е изстреляна и след която загиналият летец съобщава последните си думи „Поразих мишената”. Това е много важно обстоятелство! Стрелбата с ракета е от достатъчно голяма дистанция. Няма как да се разбиеш в морската повърхност при такива обстоятелства, както ни лъжат.
Р-73 е руска управляема ракета въздух-въздух с инфрачервена система за насочване .Тежи 110 кг, с твърдо гориво е, има бойна глава от 8 кг. Р-73М (вторият подобрен вариант) е с далекобойност до 30 км.
––––––––––––––-
Според тримата военни са открити стотици малки парченца от колесник и двигател, пръснати по дъното.
1. Никакъв удар във водата при скорост дори над 900 километра в час не е в състояние да раздроби двигател и ребра на планера (стомана+титан+композит) на стотици малки части. Дори при падане от 10 км височина и удар в твърда земя, а не във водата. Интернет изобилства със снимки и видеа на такива самолетни инциденти и всеки може нагледно да намери потвърждение на това.
2. По думите на отговорните военноначалници ще се търси черната кутия, а парчетата няма да се вадят. Защо бе, джанъм? Нали всички знаем от предаването за самолетни катастрофи на „Нешънъл джиографик”, че всички части се събират и се прави реконструкция на тялото на самолета, за да се разбере какво се е случило.

3. МиГ разполага с „Наташа”. Това е система за предупреждения (с женски глас, като е и при американците), която сигнализира за неизправности и опасности. Например за слизане под 200 метра височина. Има и автопилот, който при загуба на ориентация автоматично извежда самолетът в безопасен полет.
*** Напомням предишния си пост, че моята версия е стрелба по свой. Опровергаването й от най-отговорните военни всъщност я потвърди.

Григор Лилов