САМО КРАЖБА НА КОКОШКА ИЛИ НА ДЮНЕР МОЖЕ СЪБУДИ ЦАЦИТО И СЪДА!

Германският президент за 3 нощувки сам подаде оставка, а нашият финансов министър Горанов е пребивавал целодневно и е нощувал без пари в чужд луксозен апартамент, заедно със четиричленното си семейство, точно 2 555 денонощия за седем години (2012-2018 г.), което прави общо 10 220 нощувки на далавера.
Далаверата е с бизнесмен, бенефициер на финансовото министерство, получавал милиони по разни проекти, както съобщават медиите.
Тези 10 220 нощувки са 3 407 пъти повече от трите нощувки на германеца Кристиян Вулф.
Братко Цаци и вие, братя съдии, сега ще ви видим дали това надвишаване е достатъчно да установите далавера (престъпление), да образувате наказателно производство и да се произнесете със справелива присъда – затвор?
Или може е нужно нещо още по-фрапантно – 100 000 нощувки, запалване на Витоша или извършване на убийство на площада пред Парламента, за да се задействате, въпреки, че и това, ако имаме предвид убийството чрез моторна шейна на български гражданин от друг министър, пак не е сигурно?
Питам се, тогава какво трябва да се случи, за да се задействат прокуратурата и съда: може би да отидеш на годишен технически преглед без винетка, да откраднеш кокошка или да избягаш с неплатен дюнер? Тогава ще се събудите, сигурен съм, и ще се активирате, нали?

Акад. Петър Иванов