САМО ОСТАВКИТЕ НЕ СТИГАТ!

Това безродно и некомпететно правителство е крайно време не само да си подаде оставката, да се извини на българския народ за управлението си, но и да понесе отговорността за действията си. Всеки ден излизат нови данни за поредни корупционни схеми, предателство на българските национални интереси, непотизъм, некадърност и арогантност. Тези надминаха онези!

Правителството е вредно за българската държава. Вредите, които нанесе, десетилетия наред ще трябва да бъдат поправяни. А срамната история на лакейство и ибрикчийство от страна на управляващите, за сжаление ще остане и в историята на България като позорен момент, от който всички трябва да се срамуваме.

За тези няколко месеца, през които управлява, правителството успя да нанесе вреди във всички сфери на държавното управление. Като особено се отличи в предателството спрямо външната политика, енергетиката и социалната политика.
Дойдоха с обещания за нулева корупция, а получихме нулева компетентност, нулев патриотизъм и нулев морал!

Не мога да се съглася, че в този парламент може да се състави друго правителство. Просто съставът на народното представителство е такъв, че не отразява обществото. ПП отдавна загубиха доверието на избирателите, избирателите на БСП панически ги напускат, ИТН също загубиха.

Поредицата от недалновидни политически действия доведоха дотам, че това Народно събрание повече не представлява българския народ.
Предсрочните избори не са страшни, страшни са корупцията, националното предателство, некадърността, непотизма и партийнополовите назначения на важни държавни постове. Демокрацията, доколкото я има останала, работи чрез изборите, а не чрез вкопчване в кокала на властта на всяка цена, която цена обикновено я плаща народа.

Избори не искат тези, които знаят, че ще ги загубят. И за които всеки ден във властта е ден на „усвояване“, назначаване на свои хора в държавната администрация, укрепване на позиции, събиране на подкупи и прочие. За тях всеки ден извън властта е изгубен ден. И имаме ситуация, в която политиците не могат да я карат по старому, а народът не иска да я кара по старому. И решението е само едно.

Плашат ни с хаос от нови избори и политическа нестабилност. То защото пък сега все едно няма хаос и нестабилност. Но новите избори са нова надежда, че в управлението на България могат да дойдат нови, кадърни, родолюбиви и качествени политици. Стига българският народ да осъзнае какво му трябва, а не чии усмивки харесва.

И да обърна внимание на прокуратурата – ясно е, че над новите, както и над старите, има политическо-прокурорски чадър. Само с това се обяснява, че все още няма арести. А докато няма осъден министър или премиер за предателство и корупция, ще я продължаваме все така. И мисля, че сегашните са много подходящи за търсене на отговорност. Защото на българския народ му омръзна от продажници. И защото всеки политик трябва да знае какво го чака, ако предаде народа си!

Елена Гунчева

https://t.me/elenaguncheva