САМ НА КОЛЕДА

Виждам много приятели във фейсбук, а и на живо, които ще посрещнат Коледа сами, по една или друга причина. Или сами с децата или с домашния си любимец. Но всяко зло за добро в този случай. Какви са плюсовете:

– Никой няма да ви кара да гледате „Сам в къщи“ 1, 2, 3 и т.н.., което може да Ви спаси от тежка депресия и напъни да си прегризете вените сами!
– Няма да се налага да правите САРМИ! Друг огромен плюс. Можете с незлобливо око да гледате снимките на сармите на другите и с чиста съвест да си ядете например шкембе чорба с усещането, че данък „сарми“ няма да плащате!
– Може да си сготвите фасул, може да си купите, а можете и да метнете една пържола на скара с чистото усещане, че това ще остане само между Бог и Вас, а той ще Ви прости като компенсация за другите неща!
– Можете целият ден да се шматкате из къщи по пижама, без да има кой да Ви гледа обидено и назидателно и да ви ръчка да се обличате официално. А можете и да отскочите да гаврътнете една бира, без някой да Ви мрънка!
– Можете да гледате какво Ви душа иска по телевизията. Не се налага да участвате в мазни разговори с близки и далечни роднини, някои от които извън всеопрощаващите светли празници, не можете да понасяте!
– Спестявате сериозен бюджет за подаръци, от който можете да купите нещо за себе си и да се зарадвате както трябва! Или пък да ги изпиете. Ако не издържате, купете подарък на домашния си любимец. Той ще се зарадва със сигурност! При всички положения инвестицията е добра!
– Напомняте си мисълта, че който е щастлив сам, е или Бог, или чудовище! Изпадате в размисъл дали не сте съчетание от двете!
– Напивате се с чиста съвест, че накъдето и да пълзите, никой няма да върви подире Ви и да Ви мрънка и след това седмици да Ви гледа накриво, а роднините цяла година да коментират : „Помниш ли Х как се напи като свиня на Коледа!“.

И като завършек – Вие сте един щастлив човек. Не се и съмнявайте, че Бог е справедлив и няма да остави тази несправедливост дълго време, така че вероятно на някоя следваща Коледа ще Ви сполетят и близки, при което ще се налага да правите точно обратното на описаното. И двата случая най-важното е да сте доволен от себе си, да благодарите на Бог и да се радвате на всеки миг, който Ви е даден, без значение дали сам или със семейство!

Щастлива Коледа на всички, които докато четат това, се усмихват! 🙂

Елена Гунчева

loading...