„САЩ ГУБЯТ ИНФОРМАЦИОННАТА ВОЙНА С РУСИЯ“. ВОЙНАТА С ИСТИНАТА

„САЩ губят информационната война с Русия“ е заявила Бриджит Бринк, кандидат за поста посланик на САЩ в Киев, в изказването си пред американския Конгрес.

Американският сенатор Роб Портман е заявил, че Русия превъзхожда Запада в информационното пространство със същата преднина, с която въоръжените сили на РФ превъзхождат украинските. „Съгласна съм с вас. Нас ни надминаха и надиграха. Длъжни сме да положим повече усилия. Това е предизвикателство“ – му отвръща Бриджит Бринк, според ТАСС.

Портман запитал дипломатката, какво трябва да направят американските власти, за да се противопоставят с повече успех на Русия. Тя заявила, че Западът трябва да бъде „по-креативен и иновативен“ в информационното пространство. „Това е, което трябва да направим. Това е много голяма заплаха за нашия начин на живот“ – заключава Бринк.

От началото на спецоперацията украинските и западните СМИ са публикували 6,5 милиона фейкови сообщения за действията на въоръжените сили на РФ, е заявила в края на април директорът на Лигата за безопасен Интернет и член Обществената палата на РФ Екатерина Мизулина. В американския сенат са посочили Белия дом като главен източник на дезинформация.“

Това съобщава вчера Информационната Агенция URA.RU, а аз си позволявам да направя следния коментар в 10 точки:

1. Явно Белият дом и управляващата в САЩ Демократическа партия изпитват остър недостиг на функционери с поне среден коефициент на интелигентност. Иначе фейковете им нямаше да са толкова безобразни и лесни за разобличаване. Включително постановката за „клането в Буча“.

2. Явно сценаристите на фейкове в САЩ и Западна Европа подценяват интелигентността на средния източноевропеец и балканец като им натрапват очевидни безобразни лъжи.

3. Колкото по-натрапчиво се повтарят тези лъжи, толкова по-отвратителни и непоносими стават те за европейското население.

4. Народите на западноевропейските държави, колкото и да са заблудени, вече могат да усетят американските и украински измами по джоба си.

5. Забележете израза на въпросната Бринк, че „Западът трябва да бъде по-иноватовен и креативен в информационното пространство“. Това означава единствено, че трябва да се измислят повече и по-ловки лъжи.

6. Забележете израза на въпросната Бринк, че загубата на преднина в „информационното пространство“ представлява „голяма заплаха за нашия начин на живот“. Естественото заключение, което може да се направи от казаното е, че лъжата е начин на живот за управляващите в САЩ.

7. За разобличаване на американските, западноевропейски и украински фейкове, изключително ефективно допринася самият Зеленски с малоумните си и омръзнали на всички „обръщения от бункера“, които сътворява в наркотичен транс. Впрочем напушен или не, клоунът си е клоун и пошлата му драматургия не може да набере привърженици. Тук се демонстрира едно явление, характерно за нашата виртуална епоха – бих го нарекла “ клоун клоуна разобличава“, перефразирайки известния древен израз „клин клин избива“. Мога да го кажа и по-кратко – „фейк фейка разобличава“.

8. За разобличаването на тъпите американски и украински фейкове огромна роля играят видеата със зверствата на укронацистите над руски военопленници, качени в Ютуб от самите садисти. Както и поведението на наглите, агресивни и неблагодарни „украински бежанци“, храчещи срещу държавите и народите, които са ги приютили – справка: вчерашното видео на „украинската бежанка“, храчеща мерзости срещу България с неподправена злост (ало, соросоиди, къде остана „борбата срещу езика омразата“?). По-ярък автогол, който напук на фейковете, разкрива цялата истина за съвременна Украйна, не може да се измисли.

9. За разобличаване на американските и украински фейкове, ежедневно се трудят емисарите на Зеленски и укронацистите във всички европейски страни, в които се разпространи укрозаразата – безобразно нагло поведение на украински дипломати и гастролиращи чиновници, което няма нищо общо с дипломатическия етикет, насилствено преименуване на улици, оскверняване на паметници, развяване на укрознамена върху емблематични институции на суверенни държави, скандиране на нецензурни лозунги. Посягане на националния суверенитет и обида на националната гордост на европейските народи.

10. Забележете глупешкия израз на въпросната Бринк – „нас ни надминаха и надиграха“. Той е характерен за речника на професионалния мошеник. За тая измет от апашкия свят, която мери всичко с престъпния си аршин и го свежда до елементарно надлъгване. Не, Бриджит, на света има ИСТИНА и тъкмо тя разобличава вашите лъжи. Никакви „креативни и иновативни“ лъжи не могат да заглушат истината.

В заключение ще повторя: истината има това неприятно свойство винаги да излиза наяве. Тя изплува дори сред океан от лъжи, дори сред планини от заблуди. Борбата с истината не е възможна. Защото ИСТИНАТА е другото име на БОГ.

Превод и коментар:
Милена Върбанова