САЩ НЕ НИ РАЗРЕШАВАТ ПОТОЦИ. САМО АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ Е НАЙ-ХУБАВАТА ГАЗ!

НОВИНИТЕ ДНЕС, 10.01.2020 ГОДИНА

– ХИТРИНО ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРОЯСНЯВА
За мен новината на деня е разследването за трагичния случай в Хитрино преди няколко години. Обвиниха машинистите. Дори някаква печка. И странна тишина за влака и товара. Днес се разбра от експертизата, че вагон-цистерната, който избухна и помете част от града, не отговаря на изискванията и в нарушение на закона е бил одобрен за превоз на опасни товари. Тоест, някой и някъде в БДЖ е решил да постави живота на хората в опасност, за да спести някой лев на железниците. И това е в цялата държава. Автобуси за превоз на пътници минават технически преглед и същият ден се запалват в движение поради повреди. Контролът в държавата не нисък. А направо липсва. Помним ужасът на хората, загубили близките си и лежащи по болниците. Повярвахме, че машинистите са виновни, защото те бяха първите, с които си избърсаха ръцете. Истината рано или късно ще се узнае. И тогава също не трябва да мълчим. Защото загинаха хора, заради престъпната небрежност на някой чиновник!

– ДИМОВ В АРЕСТА. Е, И?
Министър в ареста. Подаде и оставка. Всенародна радост. Естествено, не е от ГЕРБ, а от трапез-коалицията. От друга страна, то при тях са свикнали да им арестуват кадрите във властта. Впрочем какво стана с продавача на надежда за българско гражданство и разследването дали има терористи и издирвани лица сред „новите” българи? Всяко чудо за три дни, нали? И никой не пита….Странна деменция е обхванала народа. Димов сам ли е свършил всичко това с боклука и водата? Направо започвам да изпитвам неволно възхищение, с такова поразяващо действие досега беше известен само премиера. Но пък зрелището е на ниво! Ама вода няма! В Перник след детските градини и баните, затвориха и тоалетните. Остава да ги отучат и да ядат, и тоалетни изобщо няма да им трябват.

– САЩ НЕ НИ РАЗРЕШАВАТ ПОТОЦИ. САМО АМЕРИКАНСКАТА ГАЗ Е НАЙ-ХУБАВАТА ГАЗ!
Дейвид Хейл се разбра защо не ощастливи Борисов преди два дни на Стратегическия диалог, който трябваше да е на високо равнище. Което равнище се оказа Нейно Превъзходителство Мустафата. Хейл не дойде, а днес си каза и мъката. Не били хубави тез работи Турски поток да минава през България. САЩ нямало да разрешат подобно нещо. Щели да го спрат. Във въодушевлението си дори обяви намерение да си променяме Конституцията по техни указания. Може би да се приеме изменение на чл. 1 от Конституцията: „България е колония на Съединените американски щати, а българските граждани са поданици на американското правителство. България може да претендира суверенитет, само доколкото това не засяга интересите на САЩ!”. Наглостта им преминава всякакви граници. Превърнаха ни в бедняците на Европа, в посмешището на света и в брашнян чувал за техните икономически интереси, както и плацдарм да краварските нежни генерали. Да пожелаем много любов на майките им и бащите им, защото там са либерални!

– ПРЕВОЗВАЧИТЕ СЕ ДОГОВОРИХА.
По стара негова традиция, Борисов веднага отстъпи на превозвачите и обеща по-ниски тол-такси. И се замислям когато се прави един толкова важен транспортен проект, защо не се обсъждат тези неща предварително, защо не се съгласуват. Залагат се срокове, които се изменят по десет пъти, залагат се приходи, които се отлагат и и се променят. Единствено разходите растат и се разпределят. Надявам се да доживея до мига, в който вместо да ходят да се фоткат с ГМР, протестиращите ще искат той да отиде при тях и някой да се изкуши поне едно яйце да му размаже по лицето. Ей така, за да се впишем в нормалните световни протести. А на превозвачите да напомня – обещаното не е като даденото! Сестрите знаят защо!

Елена Гунчева

loading...