САЩ поискаха от Украйна готовност за диалог и „реалистична“ позиция в преговорите с Москва

САЩ поискаха от Украйна готовност за диалог и „реалистична“ позиция в преговорите с Москва.

Джейк Съливан на срещата със Зеленски му каза да помисли за „реалистична“ позиция на преговорите с Москва,съобщи Wall Street Journal. Съливан препоръча Киев да преразгледа заявената си цел за контрола над Кримския полуостров.

WSJ пише, че Русия и Украйна имат възможности за преговори. Вашингтон смята, че зимният период може да е време за промяна в конфликта.

В наддаването се включи и New York Times:“Западните експерти залагат на бързо спиране на украинския конфликт“.Дългата „зимна оперативна пауза“ в Украйна,можела да продължи шест месеца.

Президентът на Индонезия призовава Запада да смекчи реториката срещу Русия, като част от срещата на Г-20, според Politico. И от ООН се включиха.

Въпреки,че „Москва не вярва на сълзи“, и преговорите ще са със САЩ, ме спохождат мисли за възможна промяна на намеренията на САЩ от няколко външни фактора,(за които ще говорим по-късно),наред с вътрешните.

В същото време в Украйна обявиха графици за аварийни прекъсвания на тока, включително и в Киев. Проблеми с електричеството ще имат Киевска, Черкаска, Черниговска, Житомирска, Харковска, Полтавска и Сумска области. Когато ситуацията се стабилизира,планираните спирания щели да продължат в изброените територии. По-рано британският Economist, съобщи, че ударите на руските въоръжени сили по украинската енергийна инфраструктура са били „компетентни и ефективни“.

Руските безпилотни летателни апарати Lancet започнаха да променят ситуацията на фронта.В мрежата се появяват клипове с фиксирана работата на тези дронове,разработени и произведени от концерна Калашников,които унищожават оръжейни системи на украинската армия.

Йордан Халачев