СБЖ попари здраво Лена Бориславова

Processed with VSCO with a6 preset

Призоваха я, ако наистина разполага с факти да ги оповести публично

СБЖ (Съюзът на българските журналисти) публикува позицията си по повод информацията, която бе изнесена в медиите от началника на кабинета на премиера в оставка Лена Бориславова.

„Всички трябва да сме информирани, ако се извършват драстични нарушения на етичния кодекс на българската журналистика и на законодателството от страна на отделни представители на нашата достойна и жизненоважна за демокрацията професия. А ако се окаже, че всичко това е продукт на цветната фантазия и на политическата страстност на г-жа Бориславова, върховенството на закона изисква тя да отговоря пред него“, заяви председателят на УС на СБЖ Снежана Тодорова.

Тя определи твърдението на Лена Бориславова, че Русия е плащала по 4 хиляди лева на обществени коментатори, в това число и журналисти, за да отстояват руската гледна точка в настоящия конфликт като „скандално“.

Снежана Тодорова посочва, че Лена Бориславова дори не е аргументирала думите си с някакви факти.
С никакви доказателства, позовавайки се на станалия вече дежурен в последните дни параван на поверителната информация“, отбелязва тя.

В този ред на мисли от СБЖ посочват, че подобни инсинуации са изключително вредни и крайно разрушителни за демократичното развитие на обществото.
От там призовават Бориславова, ако наистина разполага с факти, които потвърждават тезата й, да ги оповести публично.

blitz.bg