СБОГОМ, УЧИТЕЛКО! MORITURI TE SALUTANT

Само ден след Началото на Учебната година, отбеляза с масов кютек в центъра на Казанлък, втори случай на демонстрация на „Уважението“ към Училище, Учители, Общество бе демонстрирано в Калояновец. Тук, има-няма 6 км от Зарата.

Втори клас, дете от ромски етнос иска да излезе, за да пие вода, 5 мин преди края на часа. Учителката отказва, с мотива, че след минути ще е междучасие. Звънецът бие, ромчето излиза и след 10 мин се връща с Баща си и десетина роднини.

Както е прието за нормално вече, Учителката е обиждана, унижавана, бутана и блъскана. В класната стая. В Българското училище. Резонно, свикнали сме на това.

Въпросът е, дали е е нормално, ако бе отишла при Директора на Училището, дали Въпросният би я посъветвал, да не раздухва случая и да си мълчи?

Интересно, дали ако бе отишла при Кварталния, той би й дал съвет, да си подаде молба за напускане, защото нищо не може да се направи, а те, както знаем, са отмъстителни. Ромите, не Кварталните.

Интересно, дали Инспекторатът е реагирал по случая или тези делегирани бюджети им връзват ръцете.

Интересно, какво ли толкова се е случило, та дори срещата на Сотирова с малтретираната учителка не е успяла да промени мнението й да напусне работа.

Говорителят на МВР не знаеше за случая, но обеща да провери. Въпреки предложението ми, да му посоча 3 члена в Наказателния кодекс, по който могат да бъдат повдигнати обвинения на биячите. Прокуратурата също не знае нищо.

Чудя се, дали не питам Путин, той може да знае повече за случая.

Една учителка си тръгва от Българско училище. Унижавана, блъскана, обиждана. Една Учителка по-малко. И много повече заминали с Родителите си извън България деца. Защото на тази Територия, е толкова печелившо да си Либерален, че скоро ще направят дори Педерастията задължителна. А другите, сиреч нас, ще ни преследват както Белите в Южна Африка.

Сбогом Учителко. Анонимна за Държава, Правителство, Съд, Прокуратура и МВР. И Нас.

Все пак, нека ти дадем последен поздрав:

MORITURI TE SALUTANT

Илиян Илиев

УЧИТЕЛКА

http://afera.bg

loading...