Сбърках! Простете!?

Мутренската власт е превзела държавата.
Всъщност, мутренската власт е държавна.
Тя е защитена от демократичния ни закон. А законът е такъв и само такъв, какъвто сме го определили всички ние – да властва беззаконието в лицето на право-последователната прогресия:

– първо сикаджията Борисов;

– после Царя, който мечтае за Врана и нищо повече;

– после тройната коалеция;

– после……

– Цацаров, Гешев, Доган( той е мултиплициран във всяко управление), Пеевски, Тръмп, мутер Меркел, алкохонизираният Юнкер, вечната Кристалина – символ на вечното продажничество; тъпоглавите костовисти – идеалисти; продажните на всяка власт депесари, либерални и неолиберални Грети, алчни до невъзможност зелени храненици;

– безнадежната соц-Корни, на която и дърпат конците отвсякъде, щото е глупав идеалист за невъзможно бъдеще, което тупти в сърцето на Борисов, а не на социалистите;

******

Прочее, малко ще добавя – не може Корни да си представлява социализма като продължение на орбанизма, Тачър, Мей и Борисов „в пола“.

Абсурдно е.

*********

Въобще, мутренската власт е превзела икономическата, финансова, енергийна, социална, съдебна, парламентарна държава така плътно и всецяло, че независимият президент и неговият отпор е просто ню-ню в общата картинка на българският апокалипсис.

Като самотен картечар в последния окоп, на спасението.

*******

Не можех дори на сън да предположа подобен развой на събитията преди четири години, когато избирахме Корнелия Нинова.

А, ние я избирахме – с идеята всичко това да не се случва.

И се чудя – кога мутренската власт на Борисов превзе и БСП?

  1. Когато избрахме ЕДНОЛИЧНОТО УПРАВЛЕНИЕ чрез новия шеф на БСП, за да противопоставим на всевластния Борисов още по-всевластната Корнелия? И го направихме!
  2. Или когато НЕ ИЗБРАХМЕ дългия и тежък път на самоочистване и самовъзродяване във БСП?!

Без динамото – Корни.

******

Кой да ти каже?
**************

А, сега , идва нов избор. Щеш-не-щеш – трябва да избираш между „динамото“ Нинова, която остана без батерии и бъдещето, което е белязано от ядрената енергия несъмнено.

Мда, в БСП ни трябва „ядрена енергия“, за да преборим мутренската власт. Трябва да възбудим заспалото, на места и умряло ядро на социдеята. Онова ядро, което Корнелия, през последните 3 години приспа, като го потопи в безконечни братоубийствени войни. Лиши го от фокус, цел и смисъл за съществуване. Врагът с партиен билет беше фиксиран, точно обозначен като мишена и отстранен – без милост. „Старите“, дори някои от тях да са връстници на Корни, са – АУТ! Новите са безидейни и безсмислени.
И какво от това?

********
Какво спечелихме?

Повече доверие?

Повече истина?

Повече бъдеще?
Нищо! Нула!
Загубите тепърва ще калкулираме.

Дали държавата ни ще бъде социалистическа или капиталистическа е въпрос на парламентарен избор. Но този избор трябва категорично да изключва възможността държавата ни да е мутренска.

Тази възможност минава през избора за нов председател на БСП.

И той не може да бъде – Корнелия или ала-Корни.

Това вече го пробвахме.

Простете за откровеността!?
Аз, пробвах тази възможност.

Доверих се на Корнелия Нинова и….. Борисов стана още по-силен в държавата.

Сбърках!
Простете!?

Албена Шавел

https://pogled.info/

loading...