Светиня и зомбита

Ден не минава в държавата, без бруталната пиар машина на ГЕРБ да ни облъчи с поредната мощна доза внушения за това колко благороден, всеотдаен, безкористен, човеколюбив, справедлив… е Бойко Борисов. Всекидневно сме принудени да гледаме с омерзение политическите пиар акции във възхвала на Светиня му, режисирани нескопосано от „гуруто“ Цветан Цветанов. Едничката цел на тези евтини манипулации е да зомбират масите с абсурдните внушения, че Борисов е най-висшата и последна инстанция, раздаваща правда и добро. Промитите мозъци да повярват, че само Той в тази иначе сбъркана държава може да удовлетвори справедливите искания, да спаси онеправданите, да раздаде на нуждаещите се (нашите) пари, да възцари справедливостта и да помогне на ощетените.
Пиар програмата за лъскане на Борисовия имидж не пропуска ден, без поне една персонална благодарност към Светиня му, отправена я от избран гражданин, я от цяла зомбирана група или организация. Списъкът с примерите е дълъг – стопани на спасени крави, магарета, стачкуващи миньори, благодарни чистачки… Добре, че поне стачкуващите медици от Ловеч и Враца не се поддадоха на култа към личността Му и не Му благодариха, че е благоволил да нареди най-сетне да им се изплатят забавените с половин година заплати.
Последната показна възхвала на Светинята бе по повод рождения му ден – 13 юни, който Той предпочете да отбележи с хаджилък на Божи гроб. На нарочен брифинг в парламента Цветанов се похвали как депутатите му събрали 20 бона – по 200 лв. на калпак, за да зарадват и тази година г-н Премиера. И тъй като Светиня му сам си решавал как да ги харчи, докато се молил оня ден на Стената на плача в Ерусалим, провидението му нашепнало да дари парите на църквата в Бяла и на джамията в село Повайда. Познайте от пръв път от коя партия са двамата кметове? А, познахте! Вместо да си гледат служебните задължения, вчера въпросните кметове трябваше да изминат стотици километри, за да изкажат пред журналисти на жълтите павета благодарности към ГЕРБ и Борисов

Ростислава Иванова

 

http://duma.bg