СВЕТИ ГЕОРГИ ДА ПОМАГА НА БЪЛГАРИЯ ДА ПОБЕДИ ЗЛОТО

Честит празник, българи! Честит празник и на българската армия, която в тези дни на разруха помни клетвата си към България.

Днес, в Деня на храбростта и смелостта, нека да си припомним, че сме потомци на смел и горд народ, оцелял и съхранил идентичността си през вековете въпреки многобройните външни и вътрешни врагове.
Винаги сред народа се намират смели войни, които да убият ламята, която заплашва България.

Българи, символът на държавата ни е лъв. Горд лъв, който гледа в бъдещето и не се страхува. През последните десетилетия се опитаха да ни втълпят, че символът ни е овца, да ни втълпят, че трябва да се страхуваме, да бъдем отчаяни и примирени, да забравим чии потомци сме, да забравим историята си. Примирението и угодничеството на силните беше издигнато на пиедестал, съпротивата беше заклеймена като нарушаване на евроатлантическите и демократични ценности!

Под знака на Европа и символа на мира, се опитват да ни направят покорни роби на новия ред. За да сломят съпротивата ни, се опитват да ни убедят, че винаги сме били роби, че сме народ от овце. Наричат ни от най-високите трибуни на управлението „келеши, тулупи и нещастници“. В учебниците вече забравят да говорят за Левски, за Ботев, за цар Калоян и битката при Адреанопол, когато предците на днешните европейски господари, са позорно сразени, а императорът им – пленен.

Нека днес да си припомним великите българи, смели и храбри, заради които днес я има България. Да отдадем почит на всеки български войн, от степите на Азия до полетата на Втората Световна Война, който се е бил храбро и е загинал за честта на България!

Честит празник, българи! Свети Георги да ни подкрепя в борбата срещу злото, което днес е надянало маската но новия морал и примирението!

Елена Гунчева

loading...