Светльо Витков: Ако се питате защо се бутам в тая гнусна политика… ето и отговора: За да им е гадно!

Бих желал всеки, който е във ФБ приятелите ми да отдели по-малко от 6 минути и да прочете това… 

Не обещавам нищо, защото обещанията нямат стойност. Останах такъв, какъвто винаги съм бил:
много крив и доста луд, но… винаги на страната на справедливостта. Никога не съм бил кариерист и подлизурко, но и не съм се надул и не считам че трябва да си повярваш толкова, че да заблудиш другите, че си нещо повече от тях, за да ти гласуват доверие.
Ако се питате защо се бутам в тая гнусна политика… ето и отговора:
За да им е гадно! Да им е гадно на всички политически кариеристи, на техните гъзолизци и на тези, чийто манталитет е насочен единствено към личното им благополучие. Както и на заблудените… вярващи в мантрата, че някой ще дойде и ще ги оправи.

Не мога да променя мисленето на такива хора, но мога да се боря срещу него. Това и съм правил през целия си живот.
Така че… не се боря, за да стана общински съветник, за да получавам заплатка. Винаги съм се издържал сам и не съм разчитал на чужда помощ, за разлика от много общински съветници в Столичния общински съвет.

От почти 10 годишния си опит в българската политика, продължавам да твърдя, че на нея НЕ й трябват хора, които имат болна амбиция да управляват, както и такива, които копнеят за държавни постове, за да си подсигурят живота, а отчаяно й трябват хора, които искат и могат да помогнат със знания, опит и доказаната обществена позиция. Докато тези хора отказват да си изцапат ръцете, (а и лицето) в българската политиката, изборЪТ ще е между различни политически кариеристи, но с еднаква цел!

Снимка на Svetlio Vitkov.

loading...