Свлачища, тиня и дъжда блокираха пътища в страната

Интензивният дъжд и свлечени кални маси на пътното платно доведоха до затваряне на пътя София – Варна. Временно затворен за движението е и пътят Разград – Попово – Антоново. Причината за въвеждането на ограничението е влошената метеорологична обстановка и последици от проливния дъжд в района на община Попово. Временно се ограничава движението по пътя Стара Загора – Нова Загора.

Временно е ограничено движението по главен път София – Варна поради препятствие, съобщават от ОД на МВР – Плевен.  Екипи разчистват пътя, допълват от АПИ.

Пътят  пътят Разград – Попово – Антоново е затворен заради тиня и наноси земна маса. В момента от екипа на Районната пътна служба в Попово са на трасето. До преди половин час е бил затворен и третокласният път Светлен – Априлово – Омуртаг, казва кметът на Априлово Миран Стоянов. Причината отново е продължилият повече от час и половина проливен дъжд над региона.

Проблемен е бил участък от 30-40 метра, затрупан с кал, свлечена от нивите. Движението е нормализирано, след спирането на валежа, допълни кметът.

Дъждът в Поповско продължава с различен интензитет.

Временно се ограничава движението по пътя Стара Загора – Нова Загора, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/. Оттам уточняват, че движението в участъка от село Дълбоки до село Оряховица, от км 45 до км 50, е ограничено поради наводнение на пътната настилка. От пресцентъра на пътната агенция съобщават още, че е въведен обходен маршрут от Стара Загора през автомагистрала „Тракия“ до Нова Загора.

Интензивни валежи от дъжд, придружени от силен вятър и гръмотевици, имаше на много места в страната. Жълт код е обявен в 18 области в Западна и Централна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-област и София-град.

.

https://frognews.bg/

loading...