Свободата да изразявам гражданската си позиция никой няма да ми я отнеме и тя не зависи от това дали съм кандидат в избори или не

Малко уточнение за приятели и врагове:
Имам позиции и си ги казвам. Без значение дали сме в предизборна кампания или не, дали съм в партия или не и дали Ви харесват или не. Още от тригодишна си имам мнение и си го отстоявам. Свиквайте.

Въпросите са принципни и аз изразявам принципно становище по тях. Не робувам на личности, а на идеи. Дали това ще ми носи гласове или не – не е важно за мен. Важна е истината и това да имам свободата да я казвам. Свиквайте.

Ще си казвам мнението, независимо колко Ви дразни пловдивския ми говор. По-важно е това, което казвам. Като не Ви харесва – слушайте си мазните, добре обработени гласове на действащите досега политици. Свиквайте.

Изборите са временно явление, свободата е вечна. Свободата да изразявам гражданската си позиция никой няма да ми я отнеме и тя не зависи от това дали съм кандидат в избори или не. Кандидатурата няма да ме накара да мисля нещо различно. Затова и харесвам Възраждане – там задължителни опорки и забрана за собствено мнение няма. Свиквайте.

Аз съм си аз и няма да се променя – нито заради удобството в политиката, нито заради самата политика, нито заради Вашето мнение, което уважавам, но нямам намерение да си променям моето. Свиквайте.

За съжаление на много, които се опитват да тролят, си имам работа, професия, позиция и да съм политик не ми е детска мечта. Мечтата ми е свободна и просперираща България и народ, който живее достоен живот и е свободен. Дали аз или някой друг ще го направи, е все едно, стига да го направи. За разлика от сега управляващите, аз позицията си не съм я сменяла – нито по отношение на американското посолство, нито за мерките и вируса, нито за ваксините. Дори това да не Ви харесва.

Който не ме харесва, да не ме чете и да не ме следва. Отговарям само за това, което съм написала, а не за това, което не сте разбрали и не сте съгласни. Мнението си можете спокойно да изразите на Вашите стени с думи, каквито Ви харесват. Там даже може и да ме биете, стига да не ме занимавате с това на моята стена.

Уважавам чуждото мнение, стига то да е интелигентно, аргументирано и възпитано. Когато не е, нямам никакви задръжки да Ви отговоря със същото. Така, че на стената ми се съобразявайте, че ще трябва да спазвате добрия тон.

Приятели и врагове. Изборите ще минат. Само времето ще покаже какво ще се случи на тях. Нямам намерение да мълча, да се спирам или да се променям съобразно резултата им. Който разбрал, разбрал!

Елена Гунчева