СДЕЛКАТА НЕ Е ВАРНА-ГЕРГОВ, А БОЙКО-ГЕРГОВ! 10 750 ЛЕВА КВАДРАТНИЯ МЕТЪР!

И не е само за пари, нали разбирате?
Идват избори, ще се дадат едни пари на един важен политик, а той ще върне жеста. Остава да видим сделката за кой град е точно или общо за държавата!

Простете ми скептицизма, но когато нещо подобно се случва, като дългогодишен общински юрист винаги ми светва лампичката къде е ключът от бараката.

Та значи….вадете калкулаторите!

43 000 000 лева /половината милион да го оставим настрани за по-лесно смятане/. Сделката на практика е за имота, който община Варна иска да придобие – общо около 4000 кв.м /отново закръглям за по-лесни сметки/.

Сега разделете 43 милиона лева на 4000 квадратни метра, за да видим колко струва един квадратен метър???

10 750 ЛЕВА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР!!!

По фирменото дело има интересни неща. Например годишните финансови отчети на дружеството са подадени навреме, но странно защо, от 2014 година нататък няма обявен отчет, а всички указания и обработка са от май месец тази година. Още по-интересно?!

Знам, че Варна е скъп град! Няма лошо, и в Пловдив са скъпи имотите, във Варна още повече. Но почти 5512 евро на квадратен метър незастроена земя, за която се оказва, че има археология, която пречи на строителството и не може да бъде вдигната етажността на бъдещето застрояване…..все пак Варна не е Манхатън, колкото и на някои да се иска!

Защото всъщност Община Варна купува дружеството само заради терена, нали?

ИЛИ СДЕЛКАТА Е ЗА ИЗБОРИТЕ???

Гергов в никакъв случай не е глупав политик и бизнесмен, дори обратното. Някой в тази сделка обаче е глупакът, а интуицията ми говори, че СМЕ ВСИЧКИ НИЕ, КОИТО ЩЕ ДАДЕМ ПАРИТЕ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ!

А българите сме давали доста…земя, акции и други активи в бизнеса на видния бизнесмен.

Община Пловдив през 2007 г. е апортирала в негови дружества – приблизителна площ на земята, внесена по всички апортни вноски на Община Пловдив – 360 895 кв.м. (триста и шестдесет хиляди осемстотин деветдесет и пет) квадратни метра (без застроената площ на сградите върху земята).

Какво става точно с тези дружества с Международния панаир, с ЦУМ и прочие, срамежливо се мълчи от управляващите…..

СДЕЛКА ИМАМЕ, САМО СЕ ЧУДЯ КОЙ СЕ Е ПРОДАЛ?

Бог да пази България!

Елена Гунчева

loading...