Сега ще ви дам аргумент защо ЕС няма бъдеще!

В системата на държавното управление на България има въведена система за „проверка и контрол“ при назначаване на лица на висши управленски длъжности. Системата съществува много отдавна, коригира се където е необходимо и е доказала своята ефективност. Грешно е да се правят изводи, че тя няма способности да индикира проблем в тази посока, както и да неутрализира почти всички потенциални заплахи.

Членството ни в ЕС е изпълнение на договор, нищо повече от това. И докато до края на 90-те години имаше три основни договора, главно в икономическо направление, то последния от 1993 година рязко промени всичко отпреди, заради предприети действия в посока на федерализация на страните членки. Лично аз допусках, че в този контекст системата на ЕС за „проверка и контрол“, но не онази с подобно име, а на лицата заемащи върховни постове, ще бъде съвършения административен инструмент чрез който ще се гарантира качеството на ЕС.
––––––––––––––––––––––––––––––––––
Подобно на суспендирането на Конституцията относно казуса с гражданството на Петков /днешния назначен отвън премиер/, Борисв беше назначен с указ на президента по абсолютно същият начин – чрез суспендиране на вътрешната системата за проверка и контрол. Последното го извърши агент петър стоянов. По този начин, на практика, се извършва форма на държавен преврат чрез принудително спиране на изпълнението както на върховния закон Конституцията, така и на всички вътрешни правила. Надявам се и да разбирате кой прави действието! И какви са последстивята.
––––––––––––––––––––––––––––––––––

Имах голяма надежда, че това, което се случва у нас от много години и на много нива ще бъде коригирано от системите за контрол и проверка от страна на органите на ЕС. Бях търпелив и очаквах да сработи поне един от индикаторите за „вирус в системата“, но уви. През изминалите вече 18 години, Борисов не само премина през всички ключови постове на държавата, но и стигна до най-високите нива на европейското управление, за да го превърне в своя функция. Как стана ли? С корупция. Да, тотална, тежка и трайно установена корупция по върховете на европейската бюрокрация! Само си представете още колко такива като Борисов са стигнали до върха на ЕС? Безконтролно. А последствията?!

Днес берем меркелиевите отровни плодове със заложените в тях всички видове кризи – политически, икономически, демографски, енергиини, дори цивилизационни. Всякакви. И няма как да не се разпадаме от тях, защото те са плод на дълбоки корупционни зависимости на целия политически елит.И оттук нататък накъде, освен всеки по пътя си.

По български казано: Гъз глава затрива!

Николай Марков