СЕЛЯНИНЪТ С ДЖИПКАТА

НОВИНИТЕ ДНЕС, 23.12.2019 Г.

– СКЪПИТЕ РАЗХОДКИ НА БОЙКО.
Днес, явно поради липса на други важни ангажименти, Борисов отново хукна с джипката да се разхожда сред матрияла. Този път късата клечка изтегли Михалково и Кричим. Борисов „инспектира“ пътя, тоест спираше да се похвали и да послуша благодарности. Дори с недоумение разбрах, че освен пътя Кричим-Девин, имало и тротоари, където да минавали пешеходците. Шапка им свалям на тези, които минават разстоянието пеш! Може да са малко, но ето, премиеринът тротоари им е направил. И призовавам да събираме капачки, за да може премиерът да си купи ново яке, че с това старото могат да го сбъркат с някое плашило.

– СЕЛЯНИНЪТ С ДЖИПКАТА.
И отново темата с народния човек Бойко Борисов. Навсякъде днес заявяваше, че той е „селянин от Банкя“. Не че някой се съмнява, че е селянин и е от Банкя. Да подчертая, че селянин не място на живеене, а състояние на душата. А поздравите „Приятно ми е, аз съм Бойко!“, могат да хвърлят в депресия всеки, който има първите седем години възпитание. Това, което е позволено на пъдаря, не е позволено на царя. И не бих критикувала агресивната простащина на премиера, ако той не представляваше и държавата. Срамен и тъмен период от историята ни.

– ЕС ЩЕ НИ ГО НАТУРИ
НАТУРА-2000 се оказва доста притеснителна. Оказва се, че срещу България най-вероятно ще бъдат заведени наказателни процедури, тъй като МОСВ е забавило много заповедите за обявяване на защитените зони. От една страна, включиха частни имоти и лишиха хората от правото да си ползват имотите, а сега се оказва, че и това, което е трябвало да свършат, също не се свършили. А ще плащаме ние, както се знае.

– ДАНЪЦИТЕ И СМЪРТТА СА НЕИЗБЕЖНИ.
Може и в обратната последователност. Днешният блясък на финансовото министерство – за всички подаръци над 5000 лева, ще подаваме декларации в общината и ще плащаме данък. Значи, хванали сте си нова приятелка, искате да я впечатлите и й купувате примерно скъпо златно колие за 5000 лева. След прегръдките и ахканията за благодарност, нежно връчвате в ръчичката й декларация и я пращате в общината да си плати данъка за подаръка и да обясни какъв сте вие и по какъв повод сте й го подарили. Същото важи, и ако купите подарък на любовницата си. Единственото положително, което виждам, е заздравяване на семейния морал, защото декларирането на подаръци на любовници май ще трябва да се включват и в общата декларация, съответно ще станат известни на семейството. Тръпна в очакване да обложат с данък правото да дишаме!

Елена Гунчева

Снимка на Шести септември - страница на Елена Гунчева.
loading...