Сергей Шойгу отговори на важен въпрос за Украйна

Целите им постоянно се менят

Сергей Шойгу, който е министър на отбраната на Русия разкри има ли шансове войната им с Украйна да приключи скоро и при какви обстоятелства би се случило това.

Той бе категоричен, че тя ще приключи само тогава, когато задачите, поставени от върховния главнокомандващ бъдат изпълнени на 100%.

Това уточнение Сергей Шойгу направи по време на конферентен разговор в подопечното му министерство, отбелязват световните агенции, без да разкриват останалите събеседници в разговора.

Шойгу уточни, че не се изпращат наборници в зоната на „специалната военна операция“.
Както вече сте забелязали от започването на войната в Украйна, обявените цели се менят доста често. Те се колебаят от пълна денацификация до освобождаване на двете сепаратистки републики ДНР и ЛНР или пък до евентуалното прокарване на сухопътен коридор до Крим.

Към днешна дата най-силен е натискът в Славянск, а армията на Русия продължава настъплението си в Донецка област, източно от Бахмут.
Кметът на Северодонецк твърди, че руската армия прави всичко по силите си да замени местните власти със свои кадри. Междувременно руските войници укрепват контрола си върху територията край Северодонецк и Лисичанск.

Шойгу заяви категорично, че осигуряването на мирен живот в териториите, които са под контрола на страната му ще продължи и занапред. Той дори увери, че техните военни оказват всевъзможна подкрепа на населението от освободените градове.

blitz.bg