Сидеров: На мястото на Борисов бих сменил абсолютно всички министри

„Утре ще има съвет, предишният беше доста драматичен, защото взех думата и направих критични бележки“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия лидерът на „Атака“ и председател на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров.

„Оставките предизвикаха една абсурдистка декларация от страна на НФСБ, в която премиерът беше обявен за диктатор. Не е вярно да кажеш, че Борисов е авторитарен. Не е нужно премиер да консултира в неговата квота всяка една промяна. Като капитан на отбора може да сменя играчи. Много съм го критикувал Борисов, но когато стиснеш ръка, трябва да си коректен. Когато влезеш в коалицията, има риск да се обезличиш.

Ние патриотите започнахме да се обезличаваме“, заяви Сидеров.

„В Европа стават генерални промени. Пристига представител на Белия дом и казва, че ще прави „анти Сорос“ движение. Той иска да обедини националистическите партии – термин, който беше табу преди години.

Моето предложение за смяна на Валери Симеонов не се прие. Утре ще припомня тази тема.

По оставките нямаме единна позиция. Симеонов смята, че и тримата не трябва да подават оставки, а Каракачанов отчасти ги защитава.  Оставките са преценка на премиера, той има много по-богата и пълноценна информация и ние се доверяваме.

На мястото на Борисов аз бих сменил абсолютно всички министри, защото нито един от тях не стана да каже, че декларацията на НФСБ е тенденциозна и клеветническа. Нито един не стана да защити собственото си място в правителството“, подчерта лидерът на „Атака“.

http://blitz.bg

loading...