Симеонов даде Ангелкова на прокурор

Вицепремиерът Валери Симеонов даде Министерството на туризма на прокурор. Причината е спорът, който възникна между него и министър Николина Ангелкова.Това стана ясно от публикация в профила му в социалните мрежи.
„Изпратих сигнал до Главния Прокурор г-н Сотир Цацаров относно проверката за закононарушения на служители в Министерство на туризма касаещи незаконни строежи и незаконно одобрени схеми и категоризации на заведенията на морския плаж Слънчев бряг Юг“, пише вицепремиерът.
От своя страна Ангелкова определи действията на вицепремиера като „панаир“.  По-рано тя заяви, че по въпроса тряба да се произнесат компетентните органи, които да определят  дали има нарушения при обектите на плаж Слънчев бряг юг.
„Ако има друга информация, която е извън компетенциите на Министерството и се отнася до други компетентни органи, по закон трябва да бъде сезиран този орган и да се направи съответната проверка”, допълни министърът.
По повод други твърдения на вицепремиера Ангелкова отново напомни, че по закон министърът на туризма няма права да продава плажове, а само да ги управлява и стопанисва.

Резултат с изображение за симеонов ангелкова

http://19min.bg

loading...