Симеонов за репортера Върбанов: Поведението му беше „набийте ме”, а те не го набиха

Аз нямам информация да са били някой. Имам информация, че един се оплаква, че е блъснат. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с инцидента с журналиста на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов

„За бит никъде, даже и по Нова телевизия никой не е казал „биха репортера“. Естествено, че забравиха да кажат, че той се намира в частна собственост, че разследването е приключило и това, което се прави е доста нахално и агресивно поведение в частна собственост и съвсем нормално е да му покажат вратата. Защото цялата тази патаклама, свързана с избутването на оператор и на журналиста, не виждам какво носи на разследването като цяло, освен зрелището. Извинявайте, аз за бит не съм чувал. Някой от вас чувал ли е? Чул съм за бутнат, който е паднал, получил комоцио и след няколко часа е давал интервю“, коментира днес Валери Симеонов, цитиран от Flashnews.bg.

Той каза, че отказа да коментира и думите на премиера Бойко Борисов, за да „не развалим коалицията“.

Телевизионният журналист Димитър Върбанов беше нападнат докато прави разследване за продажба на храни с изтекъл срок на годност. Междувременно премиерът Бойко Борисов разпореди от Ню Йорк спешно да задържат извършителите. По-късно бяха задържани двама мъже.

„Аз вярвам във фактите, до момента никой не е казал, че някой е бит. Постоянно се говори, че някой е бутнат и е паднал. Второ – видях снощи кадрите, които бяха излъчени от същия ден от въпросното разследване и видях как се държи юнакът. Той просто се държи много нагло. Влиза вътре в частна собственост, те му казват излез, молят го. Някаква жена го моли, после взеха да го бутат да излезе. Той се откъсва пак се втурва навътре. Това не е в полза на едно разследване и на една разследваща журналистика. Не виждам защо трябваше да се блъска навътре. Поведението беше „набийте ме”, а те не го набиха. Знаете ли, това е същото като представете си този същият ви звъни на вратата, влиза във вас без да е поканен и започва да ви държи сметка защо не ви е оправено казанчето. Ще започнете да му отговаряте старателно на всички глупави въпроси? Няма ли да му покажете вратата?”, запита вицепремиерът.

„Никого не оправдавам. Надали има телевизия с толкова блъскани и бити журналисти колкото „Скат” и с 12 запалени автомобила. Но… виждам поведението на журналиста, че не е такова, каквото би трябвало да бъде и, че той си предизвиква отношението на избутване. Пак повтарям, той е в частна собственост, а по Конституцията на България частната собственост е неприкосновена. Той си е свършил работата, наснимал е каквото трябва, има скрити кадри със крита камера, свършил е работа. Защо трябва да продължава да се блъска навътре? Те му казват излез, той се набутва навътре. Какво ще разкрие, нещо ново ли? Хубаво е да мислите тези работи като ги гледате и като ги коментирате”, каза още Валери Симеонов.

Резултат с изображение за Върбанов

http://epicenter.bg

loading...