Симеонов, не раждайте

Господин Симеонов, Вие като не искате – не раждайте! Трудно може да се възприеме как вицепремиер по демографската политика обяснява, че най-ефективната инвестиция на една държава не е в насърчаването на раждаемостта. Особено за страна като нашата, която е на едно от последните места по прираст на населението. Може би осъзнал, че е изръсил пореден „бисер“, вицето се поправи, ухилен до уши, и обеща, че българските мъже щели да изпълняват мъжките си задължения. Та затова, дами, не му мислете – ще разчитаме на мъжката дума на вицепремиера.
Това обаче не се случи на раздумка в кръчмата, а бе част от словесното вмъкване на Симеонов пред представители на малкия и среден бизнес. Хората се бяха събрали на конференция да обсъждат проблемите си, които никак не са малко.
Но да не си помисли някой, че липсваха щрихи на Симеонов по същество. Той очерта идиличната картина как правителството работи по проблемите на малките и средни фирми, за повишаването на заетостта и тем подобни. Не пропусна да агитира хората да наемат чужда работна ръка. Ами кого да наемат? Че то у нас не останаха работници и специалисти. Е, и на това има решение. Вместо да търсим начини да си върнем гурбетчиите, според вицето трябвало да наемаме чужденци, при това висококвалифицирани. И всичко това, щото у нас има проблем с намирането на работна ръка във всички сектори. Пък що да раждаме деца? Тия, последните, за да работят, ще трябва да минат 20 години, отсече Симеонов. Смешно и тъжно е, че такива слова излизат от устата на такъв високопоставен чиновник. Същият вещо се изказа и по проблемите на малкия и среден бизнес, питайки с назидателен тон къде са представителите им по време на разните обсъждания. Г-н Симеонов, те са на работа и надали могат ей така да я зарежат и да ходят по министерства да си чешат езиците, от което в повечето случаи няма никаква полза. А и нали за това си има експерти по ведомствата. Или като гледаме началството им, да не забравяме, че крушата не пада по-далеч от дървото

Ася Гардели

Резултат с изображение за валери симеонов

http://duma.bg

loading...