Симеонов, помисли пак: журналистите или Горанов са корумпирани?

Валери Симеонов казал, че има корумпирани журналисти и посочил Венелин Петков и Антон Хекимян от бТВ. Аргументът е, че не са излъчили в ефир през декември 2019 г. сигнал на Цветомир Найденов от Ефбет срещу лотарията на Васил Божков. Симеонов препоръчва прокуртурата да се поинтересува от двамата телевизионери.

В изявата на Симеонов правят впечатление няколко неща.

Загрижеността за изявите на Найденов, наричан с брат му Цеките.

Неприязънта към журналистите (не само в случая с Петков и Хекимян).

Закъснялата му активност за вредите от хазарта, които той забелязал отдавна, но изчаквал удобния момент за атака. Това изчакване не е ли прикриване? Прикиването не е ли форма на престъпление?

От първия ден на скандала Симеонов повтаря, че виновна била Комисията по хазарта. Днес прибави и журналисти. Не споменава обаче финансовият министър Владислав Горанов, който пряко отговаря за работата на комисията. Нито Парламентарната комисия по бюджет и финанси на Менда Стоянова. Защото ако е вина на бТВ, че месец и нещо не са пуснали до ефир единия от Цеките със сигнала му, не е ли стокартно по-голяма вината на Горанов за мълчанието, осигурило неполучаването на над 500 млн лева за период от пет години?  А мълчанието на Менда?

Петков и Хекимян ще се защитят успешно в съда, това е извън съмнение.

Но свинщината, че с такава лекота може да се прехвърля вина от болната глава на здравата – остава.

А за Симеонов ще се утвърди мнението, че не смее да назове истинските виновници, за да не го налазят данъчни, КПКОНПИ, прокуратурата, ДАНС и пр. Може да има какво да крие, знае ли човек…

Фрог нюз