Симеон Славчев: След управлението на Фандъкова и ГЕРБ – и потоп

Пороен дъжд, придружен с гръмотевична буря и силен вятър, се изсипа над София. Мълния удари трафопост на кръстовището на булевард „Константин Величков“ и улица „Симеон“ в София и предизвика пожар.
И това са само част от последствията след поредната буря в София.
„Управлението на кмета Фандъкова и ГЕРБ в София доказаха единствено, че могат да вземат погрешни решения за развитието на столицата и всичко след тях е …потоп“. Това коментира общинският съветник от Политическа група 5 и председател на ПП МИР инж. Симеон Славчев по повод поредните наводнения случили се на новоремонтирани столични булеварди и транспортни артерии.

Преди повече от година Славчев сигнализира, че лошите ремонти в столицата ще имат последствия, които ще са ущърб на софиянци.
„Освен щетите, които всеки от нас ще трябва да плати от джоба си, втори път, се надявам да се разминем без човешки жертви“ каза Славчев и поиска от управниците подробен анализ за причините за случилият се потоп в София.
Още утре съпредседателят на „ПГ – 5″ ще входира питане до Йорданка Фандъкова кога за последно са почиствани канализационните шахти в столицата? Според Славчев, ако почистването и рехабилитацията на съоръженията е направена редовно и качествено, случилото се от днес не би било възможно.
„Имам огромни съмнения, че шахтите на София се почистват само на книга, а се изписват огромни суми, които столичани плащат, а при първия дъжд се наводняват“ сподели Славчев и заяви, че ще търси отговор на въпросите защо София потъна във вода след първия по-сериозен валеж.

cross.bg

loading...