Симов: ГЕРБ партия ли е или епизод от „Живите мъртви“?

„Притеснен съм от партийната кондиция на ГЕРБ в този парламент. Само преди половин час ГЕРБ бламира премиера и техен лидер Бойко Борисов и канонизира Делян Добрев за светец. А сега бламират свой кандидат за комисията по досиетата, без да дават причина“. Това заяви народният представител от „БСП за България“ Александър Симов от парламентарната трибуна по време на дебатите по проекторешението за отмяната на правилата за избор на състав на Комисията по досиетата.

Той цитира заглавие, извадено от изказване на Цветанов: „Антон Тодоров е изключителна личност, с перфектна аналитичност и пунктуалност“.

„Изведнъж той бе отстранен от този дебат и стигаме до ситуация, в която отлагаме правилата и решението за комисията и не разбирам каква е политическата причина за това. Единственото обяснение е, че ГЕРБ вече са се разцепили на няколко лъча и всеки прави, каквото си иска“, заяви Симов.

„Имаме кандидат, който се самообяви за холивудско чудовище, тъй като мумията нека да припомним, винаги я убиват накрая. Тя винаги се разправя на прах, но това е холивудско чудовище. Сега говорим за мумии, премиерът говори за късане на месо, почвам да се чудя ГЕРБ партия ли е или е епизод от сериала „Живите мъртви“, коментира той

Симов: ГЕРБ партия ли е или епизод от „Живите мъртви“?

cross.bg