СИНДИКАЛЕН ПОЗОР: КНСБ и КТ ПОДКРЕПА – ДВА ПУДЕЛА НА ТРАПЕЗАТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Няма такава държава! Няма друга държава, в която синдикати и капиталисти са в единен фронт срещу хората на труда и открито пригласят на антисоциалното правителство.
Днес гледахме цинична пресконференция в Министерския съвет на кабинета, работодателските организации и двата синдиката, обсъждаща Бюджет 2019.
Позорът на КТ ПОДКРЕПА и КНСБ е двоен:
Първо, синдикатите горещо подкрепиха антисоциалния бюджет и пригласяха на капитала, вместо да разкостят Бюджет 2019, правещ богатите още по-богати, бедните-още по-бедни.
Второ, пресконференцията се водеше от Валери Симеонов…
Протестите на почернените майки и болните им деца не стихват, нацията е омерзена от дебелокожия вицепремиер, парламентарната опозиция е на бойна нога, а синдикалните лидери се прегръщат с антихуманна особа, незаслужаваща да се нарича човек.
Това са българските синдикати: Адвокати на капитала и слуги на властта!
Вместо да застанат на страната на страдалците на прехода и изкарат на площадите хиляди хора, вместо истински да са омерзени от Валери Симеонов, КНСБ и КТ ПОДКРЕПА са полегнали в краката му като два пудела и чакат сочната мръвка на държавната субсидия.
„Ще подаде ли оставка като вицепремиер“, попита репортер Симеонов. Отговорът на вицето бе категоричен: „Не! Тази тема е приключена за мен!
Синдикалните лидери сервилно подпираха гърба на Валери Симеонов и не обелиха и дума. А дузината работодатели иронично се подсмихваха на наивния репортер, очакващ друг отговор от наглото вице.
Вече няма никакво съмнение: В България има не бойки синдикати, бранещи трудовите хора, а два послушни пудела на трапезата на Валери Симеонов!
Само да не се задавят!

Велизар Енчев