СИНДРОМЪТ „МАГАРЕ, АМА НАШЕ МАГАРЕ!”

Първият път, когато дълбоко се усъмних в интелекта и целите на водачите на СДС преди 30 години, беше когато казаха, че и магаре да издигнат, народът магаре ще избере. Фраза, показателна за манталитета и наглостта на „преходниците”.

И оттогава този синдром става все по-силен и все по-тежък, водещ до тежки увреждания на държавата и изкривяване на мисленето. Много магарета се изредиха във властта, като идваха със скъсани чулове и си тръгваха със златни пискюли. Ако е от нашите, няма сила, която да накара партийците и верните партийни фенове да признаят, че са заложили на куцо магаре.

И властта се напълни с магарета…нищо не разбиращи, но ревящи на висок глас. Натворяващи магария след магария, подкрепяни от фен дружинките на партиите.
Гербавите се втурнаха да бранят Цветанов. Дори не си позволяват да се опитат да мислят как той се е сдобил с една заплата с подобни имоти. Мисленето е ТАБУ! Магарето е свещено!

И докато не разберем, че за партийните постове и изборни бюлетини трябва да се избират хора можещи, интелигентни и знаещи, а не наши магарета заради послушание и лоялност, ще се въртим в един омагьосан кръг, докато магаретата определят съдбата ни!

Няма „наши магарета”, има само магарета, които сме издигнали да ни управляват! И колкото по-скоро видим реалността, толкова по-добре ще поправим грешката. И мисленето! Защото каквото един народ сам си направи, никой друг не може да му го направи! Време е да дадем път на ума и знанието. Магарията ни дойде в повече!

Елена Гунчева

Снимка на Елена Цонева Гунчева.