Сини легенди пишат на Божков: Върнете акциите на любимия ни „син“ отбор в нашите сигурни ръце!

Куп легенди и славни ветерани на столичния гранд Левски, сред които Наско Сираков, бившият шеф на БФС Борислав Михайлов и Георги Иванов-Гонзо се обърнаха с призив към собствениците на клуба Васил Божков и Георги Попов. В него те настояват двамата да върнат акциите на клуба в ръцете на ветераните, което според тях ще е гарант за „вечното съществуване“ на Левски, който бил антика и имал душа.

Ето и целият текст:

„Призив от славните Легенди и Ветерани на ПФК „ЛЕВСКИ“ от три поколения!

До г-н Божков и г-н Попов
Господа,

За нас най-голямата чест и привилегия в живота бе, че играхме в отбора на народа. Отбор, създаден през далечната 1914 година с много жар и патриотичен дух от група младежи, неподозиращи, че тяхното творение ще се превърне в най-изповядваната религия в страната.

Ние дарихме своята кръв, пот и младост на клуба, чийто химн бе сътворен от Димчо Дебелянов и композиран от Любомир Пипков.

Нашите голове бяха в чест на препълнените трибуни.
Нашите победи носеха радост на милиони в села и градове.

Ние възпитавахме и бяхме възпитани в любов към Родината.

Нашият „ЛЕВСКИ“ завинаги ще остане в златните страници на историята с победите си над „Аякс“, „Барселона“, „Атлетико“ (Мадрид), „Щутгарт“, „Динамо“ (Киев), „Киево“, „Удинезе“, „Лацио“ и много други.
Честната игра и висок морал бяха водещи в действията ни на терена.

Най-голямото доказателство за нашата преданост към свещената синя фанелка бяха думите на великия наш съотборник и най-обичан спортист в България – Гунди. Георги Аспарухов казваше пред скаутите на италианския „Милан“, дошли да го закупят: „Има една страна – България , там има един отбор – „ЛЕВСКИ“, в него съм се родил и в него ще умра!“

Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов – „ЛЕВСКИ“.

Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции.

Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни „син“ отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния „ЛЕВСКИ“.

Благодарим за правилния избор!

Послепис
Ценители като Вас на красотата и изкуството не може с лека ръка да унищожат такава реликва като „ЛЕВСКИ“ и да го захвърлят в неизвестна посока с лекота и съзнание, че това е пагубно за най-голямото спортно богатство на България.

Добромир Жечев-Бобата,

Стефан Аладжов,

Кирил Ивков,

Воин Войнов-Войната,

Емил Спасов,

Ангел Станков-бате Геле,

Владимир Николчев,

Наско Сираков,

Борислав Михайлов,

Емил Велев-Кокала,

Петър Петров,

Пламен Николов,

Даниел Боримиров,

Георги Иванов-Гонзо,

Александър Александров-Кривия,

Станислав Ангелов-Пелето,

Елин Топузаков-Топчо,

Димитър Телкийски-Мечо и много други“.

loading...