„Синя България“ даде урок по морал на страхливците от елита

Това, което напразно очакваме от политици и управленци от години – морал – получихме от ”сини” фенове. По блестящ начин. Тръст ”Синя България” излезе с позиция след новината, че „Левски“ е получил дарение от 500 000 лева от депутата Делян Пеевски. Парите били преведени по сметка на клуба от компанията ”Интръст”.

Фенската организация се обявява против тези пари. Хората, истински обичащи отбора и спорта написаха:

„В момент, в който цялата синя общност дава буквално последните си средства, за да спаси любимия си клуб, и в който всички усилия са насочени към изваждането на клуба от политическите игри, които го превърнаха в заложник, приемането на мащабно дарение от спорна политическа личност компрометира усилията ни и борбата ни, като ни поставя и в поредна зависимост“.

Тези думи, този жест надмина по сила дори събирането на средства за спасяване на „отбора на народа“!

Такова достойнство и храброст, ако щете, не е показал нито един политик, партия и управление през последните десетилетия. Имахме нужда от такъв чист жест.

Управниците така и не проумяха, че не са на висотата на гражданите. Затова не вярвам, че ще проумеят шамара, който получиха. Още по-оглушителен е той на фона на твърдението на премиера, че Пеевски бил обикновен депутат, който се занимавал с дарения.

Опомнете се, бе хора! Не разбирате ли, че Пеевски ви ползва за сапун, с който да  „изпере“ натрупаната кал от името си? Толкова ли ви е страх?

„Синя България“ каза: Стига!

Камбаната бие за нас!

Огнян Стефанов

Frognews.bg