Системата убива – всички! Слагайте черните тениски и пред Народното събрание!

Всички българи, които смятат, че „Системата убива – всички“, са поканени на обединен протест днес пред Народното събрание в 17 часа. Недоволните ще тръгнат на шествие до сградата на правителството, митингът ще продължи до 20 часа, става ясно от фейсбук страницата на събитието.

Протестиращите заявяват: „Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива – всички!“. Според тях „това е протест на народа срещу системата. Борба за достоен живот, тук и в България.“

По данни на организаторите от Конфедерация за защита правата на децата, Фондация „Движение на българските майки“, Сдружение „Защита на правата на хората с аутизъм в България“, Алианс на гражданите за България и др. , системата е прокудила за десет години 1 200 000 българи.

Всички истински българи, които искат да се обединим в тази кауза и да прекъснем геноцида върху българския народ, нека силно да извикаме „Системата няма да ни убие“! Нека всички управляващи разберат, че ние сме по-силни от тях и ще се борим да осигурим бъдеще за нас и нашите деца! Нас не ние страх от провокации и заплахи! Затова каним всички българи да се обединим и спасим България! Молим всички да бъдат с черни тениски!, заявяват организаторите.

„България е Пирин! България е Странджа! България е Босия! България е баба Дора! България са миньорите! България са пенсионерите! България са учителите! България са хората с увреждания! България са децата ни! България сме всички ние, които системата убива и затрива! България, не е властта!!! В България няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта! България е най-бедната и корумпирана държава в Европа! В България няма реформи в нито една сфера! Но България е наша! Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие – управляващите от всички партии и коалиции!“.

Мотористи във Варна ще подкрепят протеста пред общината там.

Системата убива - всички! Слагайте черните тениски и пред Народното събрание!

bnews.bg