Скандална истина за Кирил Петков видя бял свят

Ще бъде запомнен като премиерът, поставил най-печален рекорд

Скандалната истина за премиера в оставка Кирил Петков видя бял свят.

Оказва се, че той е единственият премиер, който не е получил покана за официално или държавно посещение за периода от 15 декември 2021 до 13 юни 2022 г.

За сметка на това обаче, той е летял 19 пъти с двата правителствени самолета – „Еърбъс“ и „Фалкон“.

Бивши министри коментират пред „Труд“, че до този момент страната ни не е имала министър-председател с толкова печален рекорд.

Седем от общо 19-те полета са до Брюксел, където е присъствал на различни европейски форуми и срещи на върха. Прави впечатление, че във всички от воаяжите си, Кирил Петков е придружаван от началника на кабинета си – Лена Бориславова.

Единственото пътуване, правещо изключение е това от 22 май до Рим. При него в списъка с придружаващите лица е вписана съпругата на премиера – Линда Петкова. Припомняме, че тогава съпругата му свали лично Лена Бориславова от самолета
Това се вижда и в справката за получените заявки за преминаване през правителствения ВИП. Рокадата се е случила в последния момент.

Доста странно е и присъствието на Лена Бориславова в полет, осъществен на 18 април до Сочи. Тогава тя е летяла с шефа на „Военно разузнаване“ ген. Валентин Венев. Припомняме, че с този полет бяха прибрани моряците от блокирания кораб „Царевна“ в Мариупол.

Данните, предоставени от транспортното министерство потвърдиха съмненията за пиар акцията на Кирил Петков във Варна. Тогава той летял с „Фалкон“-а от София до Варна, за да се снима като спасител на моряците ни.

Освен другите интересни полети, този за Солун също привлича вниманието. Справката сочи, че Петков и Лена са излетели за Гърция в 17.10 ч. на 10 юни.
Обратният им полет е бил в 8.30 ч. на следващия ден. Така и не става ясно обаче защо при положение, че са били едва четирима души на борда, е вдигнат правителственият „Еърбъс“, който има над 100 места.
Източник: blitz.bg